panoramio.com
Политика Саопштењe

Председник Србије одмах да поднесе оставку на место председника СНС-а

Јуче је председник Републике Србије у емисији Ћирилица на ТВ Хепи рекао да ће оставку на место председника СНС-а поднети 2019. године. Председник Србије је овим обавестио грађане Србије да ће наставити да крши Устав Републике Србије, баш као својевремено и Борис Тадић, али ће бити бољи од Тадића утолико што га неће кршити цео свој мандат, већ само пола мандата.

Чак је и Томислав Николић имао довољно државничког слуха, па је у тренутку када је изабран за председника Србије, поднео оставку на место председника своје партије и тада га препустио управо садашњем председнику.

На ово кршење закона и Устава Александра Вучића упозоравамо још од времана позива на консултације за нову Владу. Доста је било је одбио и позив на инаугурацију управо због ове чињенице. Председник Србије није смео да положи заклетву, а да пре тога није поднео оставку.

Захтевамо од председника СНС-а и Србије и да поднесе оставку на место координатора свих служби безбедности, да престане да се меша у рад Владе, обавља и даље функцију премијера, уређује медије и таргетира само њему знане непријатеље, и почне да ради у корист свих грађана Србије.

Као државотворна странка, ДЈБ дубоко верује у владавину права, поштовање Устава и закона, поделу власти и независност институција система, зато поново позивамо новоизабраног председника да престане да крши Устав и законе ове земље.

Захтевамо да председник Србије одмах поднесе оставку на место председника своје странке и буде председник свих њених грађана. Бити председник свих грађана значи да не може да остане председник своје партије, јер тако вређа 65% пунолетних грађана Србије који на последњим изборима нису гласали за њега.

Прилог:
Релевантни чланови Устава Републике Србије

Забрана сукоба интереса
Члан 6.
Нико не може вршити државну или јавну функцију која је у сукобу са његовим другим функцијама, пословима или приватним интересима.
Постојање сукоба интереса и одговорност при његовом решавању одређују се Уставом и законом.

Положај председника Републике
Члан 111.
Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије.

Неспојивост функција
Члан 115.
Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.

 

 

Повезани текстови:

Захтевамо да председник Републике поднесе оставку на место председника СНС
Иницијатива за промену Устава председника који крши Устав

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар