panoramio.com
Politika Saopštenje

Predsednik Srbije odmah da podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a

Juče je predsednik Republike Srbije u emisiji Ćirilica na TV Hepi rekao da će ostavku na mesto predsednika SNS-a podneti 2019. godine. Predsednik Srbije je ovim obavestio građane Srbije da će nastaviti da krši Ustav Republike Srbije, baš kao svojevremeno i Boris Tadić, ali će biti bolji od Tadića utoliko što ga neće kršiti ceo svoj mandat, već samo pola mandata.

Čak je i Tomislav Nikolić imao dovoljno državničkog sluha, pa je u trenutku kada je izabran za predsednika Srbije, podneo ostavku na mesto predsednika svoje partije i tada ga prepustio upravo sadašnjem predsedniku.

Na ovo kršenje zakona i Ustava Aleksandra Vučića upozoravamo još od vremana poziva na konsultacije za novu Vladu. Dosta je bilo je odbio i poziv na inauguraciju upravo zbog ove činjenice. Predsednik Srbije nije smeo da položi zakletvu, a da pre toga nije podneo ostavku.

Zahtevamo od predsednika SNS-a i Srbije i da podnese ostavku na mesto koordinatora svih službi bezbednosti, da prestane da se meša u rad Vlade, obavlja i dalje funkciju premijera, uređuje medije i targetira samo njemu znane neprijatelje, i počne da radi u korist svih građana Srbije.

Kao državotvorna stranka, DJB duboko veruje u vladavinu prava, poštovanje Ustava i zakona, podelu vlasti i nezavisnost institucija sistema, zato ponovo pozivamo novoizabranog predsednika da prestane da krši Ustav i zakone ove zemlje.

Zahtevamo da predsednik Srbije odmah podnese ostavku na mesto predsednika svoje stranke i bude predsednik svih njenih građana. Biti predsednik svih građana znači da ne može da ostane predsednik svoje partije, jer tako vređa 65% punoletnih građana Srbije koji na poslednjim izborima nisu glasali za njega.

Prilog:
Relevantni članovi Ustava Republike Srbije

Zabrana sukoba interesa
Član 6.
Niko ne može vršiti državnu ili javnu funkciju koja je u sukobu sa njegovim drugim funkcijama, poslovima ili privatnim interesima.
Postojanje sukoba interesa i odgovornost pri njegovom rešavanju određuju se Ustavom i zakonom.

Položaj predsednika Republike
Član 111.
Predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije.

Nespojivost funkcija
Član 115.
Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

 

 

Povezani tekstovi:

Zahtevamo da predsednik Republike podnese ostavku na mesto predsednika SNS
Inicijativa za promenu Ustava predsednika koji krši Ustav

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar