VIDEO Саопштењe Скупштина

Комленски онемогућавао питања посланика кандидатима за омбудсмана

Председник Ђорђе Комленски на седници Одбора за уставна питања и законодавство поново је демонстрирао бахато понашање владајуће већине по рецепту Маје Гојковић и недораслост овој функцији. Наравно, и ова седница са веома важним питањима о којима се одлучивало је била хитно заказана.

Комленски је ограничавао време за одговоре и питања кандидатима за Заштитника грађана, ограничавао је расправу без икаквe основе. Кршио је пословник током целе седнице, трудио се да спута дискусију, и давао инструкције кандидатима да прескоче питања посланика.

У овој дискусији су кључна ствар била питања посланика кандидатима, а Комленски је покушавао да самовољно одреди правила која по пословнику не постоје. Тако је кршио права народних посланика и њихову могућност да обављају уставну обавезу. Кршио је и закон и Пословник. На крају је и Саши Радуловићу, председнику Доста је било, доделио опомену без икаквог смисленог образложења.

Предложени кандидат владајуће већине, Зоран Пашалић, своје време је искористио да оправда свој изузетно низак просек на студијама од 6,73 и 13-тогодишње студирање. Ни речи о плану и програму и искуству овог кандидата СНС-а из области заштите права грађана. Председник одбора је све учинио да кандидате заштити од питања посланика.

Једини који је имао детаљан план рада заштиника грађана и који га је јавно изложио био је кандидат Доста је било, Војин Биљић. Поред њега, и Милош Јанковић је испуњавао критеријуме за Заштитника грађана. Остала два кандидата, међу којима и изабрани кандидат СНС-а, их не задовољавају. Владајућа већина наставља да показује своје непоштовање Скупштине, правила и закона.

Прилог:

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар