VIDEO Saopštenje Skupština

Komlenski onemogućavao pitanja poslanika kandidatima za ombudsmana

Predsednik Đorđe Komlenski na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo ponovo je demonstrirao bahato ponašanje vladajuće većine po receptu Maje Gojković i nedoraslost ovoj funkciji. Naravno, i ova sednica sa veoma važnim pitanjima o kojima se odlučivalo je bila hitno zakazana.

Komlenski je ograničavao vreme za odgovore i pitanja kandidatima za Zaštitnika građana, ograničavao je raspravu bez ikakve osnove. Kršio je poslovnik tokom cele sednice, trudio se da sputa diskusiju, i davao instrukcije kandidatima da preskoče pitanja poslanika.

U ovoj diskusiji su ključna stvar bila pitanja poslanika kandidatima, a Komlenski je pokušavao da samovoljno odredi pravila koja po poslovniku ne postoje. Tako je kršio prava narodnih poslanika i njihovu mogućnost da obavljaju ustavnu obavezu. Kršio je i zakon i Poslovnik. Na kraju je i Saši Raduloviću, predsedniku Dosta je bilo, dodelio opomenu bez ikakvog smislenog obrazloženja.

Predloženi kandidat vladajuće većine, Zoran Pašalić, svoje vreme je iskoristio da opravda svoj izuzetno nizak prosek na studijama od 6,73 i 13-togodišnje studiranje. Ni reči o planu i programu i iskustvu ovog kandidata SNS-a iz oblasti zaštite prava građana. Predsednik odbora je sve učinio da kandidate zaštiti od pitanja poslanika.

Jedini koji je imao detaljan plan rada zaštinika građana i koji ga je javno izložio bio je kandidat Dosta je bilo, Vojin Biljić. Pored njega, i Miloš Janković je ispunjavao kriterijume za Zaštitnika građana. Ostala dva kandidata, među kojima i izabrani kandidat SNS-a, ih ne zadovoljavaju. Vladajuća većina nastavlja da pokazuje svoje nepoštovanje Skupštine, pravila i zakona.

Prilog:

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar