Људска права Полиција Саопштењe Унутрашњи послови

Министар полиције побегао од посланице ДЈБ

Представнице институција и женских НВО, као и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, окупили су се јуче на хитном састанку који су организовале Женска платформа за развој Србије и UN Women поводом учесталог насиља над женама. Овај важан скуп, међутим, обележио је инцидент у коме је главни актер био управо министар Стефановић.

Он је, наиме, након излагања Татјане Мацуре, народне посланице и чланице ГО Доста је било, и питања која му је поставила, својим сарадницима наредио да сви заједно напусте скуп, што су они на запрепашћење свих присутних и учинили. Министар је отишао, а да није уопште саслушао закључке и препоруке са овог скупа, што је и био циљ окупљања.

Министар Стефановић је први одржао говор пун општих места и без иједног предлога како спречити нарастајуће породично насиље које је само у последњих неколико дана однело неколико невиних жртава, међу њима и децу, а онда је без образложења, увређен, напустио скуп.

Народна посланица Татјана Мацура, која је била једина представница из Народне скупштине, јавила се за реч одмах после министра и рекла, између осталог, да се насилници осећају сигурним због тога што најчешће имају блиске (родбинске, пријатељске, па и политичке) везе са онима који би требало њихово понашање да санкционишу, да се насилници осећају моћно, а као пример је навела убицу (М.Л. који је 5. јула испред Центра за социјални рад на Новом Београду убио супругу) који се осећао моћно јер му је управо министар полиције рекламирао ауто-школу, у којој се иначе налази седиште СНС-а. Министар је након ових речи побегао од расправе.

Доста је било осуђује овако надмено понашање министра и позива га да се посвети решавању горућег проблема у земљи, а не да користи овакве ситуације не би ли скретао пажњу са тога да власт нема никакав одговор на проблеме. Уместо да остане до краја, истрпи критике и чује добронамерне предлоге свих присутних жена, министар Стефановић је демонстрирао сву арогантност и нетактичност својствене његовој партији, чак и у овом  најосетљивијем тренутку.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pa ne kaze se bezveze da ko se o mleko opece i u jogurt duva. Ovaj zalosni ministar policije izgleda da posle onog utiska nedelje ne ulazi ni u kakvu diskusiju sa clanovima djb, prvo zato sto i sam zna da je nesposoban za bilo koju funkciju, a drugo zato sto zna da bi prosao kao u onom utisku nedelje, sto se ne bi svidelo dramoseru.

  • Небојша из Београда није компетентан за функцију министра полиције. Уместо да он буде један од иницијатора борбе против насиља и корупције, испада да баш он покрива убицу, јер је тај човек који је убио своју супругу помагао СНС-у у политичкој предизборној кампањи. Небојша Стефановић плагијатом стекао звање доктора наука и зато је свима подстицај за варање и корупцију, а сада и бранитељ убица. Колико је тек лицемерно то што се појавио на састанку поводом све чешћег насиља над женама. Људи треба да схвате да дволичне особе, као што је Небојша из Београда (лажни доктор Стефановић), никако не би требало да буду ни на једној државној функцији. А поготово не на месту министра полиције. Срам да те буде, Небојша из Београда!
    Браво за Татјану Мацуру!
    Камо среће да све јавне личности овако разоткривају лажну душебрижност људи који су недостојни да буду на власти.