Београд Саопштењe Урбанизам

ДЈБ против продаје зелених површина на Вождовцу

Општински одбор Доста је било Вождовац подржава грађане насеља Бањица који траже да се заустави продаја зелене површине на окретници трамваја на Бањици, а на којој је планирана изградња приватног спортског центра. Одборници Доста је било иницираће на првој наредној седници Скупштине општине Вождовац да се одборници владајуће већине изјасне о иницијативи Бањичана да се на овој и околним парцелама забрани било каква изградња, као и да се намена парцеле преименује из грађевинског земљишта у јавну зелену површину.  

Уколико се дозволи изградња на спорној локацији, Бањичани би остали без дела заокружене зелене површине која им већ три деценије служи за бесплатну игру и шетњу. Осим тога, спортски центар планиран је на терену познатом по високом нивоу подземних вода па би изградња угрозила систем кишне канализације у овом делу насеља. Предметна парцела нема ни излаз на саобраћајницу што значи да би противзаконито морао да се прошири оближњи противпожарни пролаз и посече дрвеће.

Одборници ДЈБ ће покренути и питање оправданости продаје сличне зелене површине у вождовачком насељу Браће Јерковић, на којој је такође планирана изградња спортског центра са гаражом. Подсећамо да је уређивање и проширивање зелених површина, уз увођење бежичног интернета у паркове, једна од тачака у нашем предизборном програму “План ДЈБ у 20 тачака за Београд”.

Доста је било се залаже и за попис свих јавних простора у власништву Београда јер тако, између осталог, отварамо питање сврсисходности продаје зелених површина док на стотине квадрата пословног простора у власништву Града Београда који би могли бити понуђени инвеститорима за различите садржаје – стоји годинама неискоришћено на штету градског буџета и свих Београђана.

ОО ДЈБ Вождовац

ДЈБ.Вождовац

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар