Војводина Политика Саопштењe

Саопштење Покрајинског одбора ДЈБ

Главни одбор странке Доста је било је још пре два месеца, у јуну одмах након прве скупштине странке, распустио бечејски иницијални одбор и искључио њених пет чланова након што је координатор заједно са још неколико чланова из других одбора покушао да уцењује покрајинску организацију ДЈБ, игнорише статут и домогне се функција унутар ДЈБ. Одлука Главног одбора је била једногласна. Главни одбор ДЈБ има 43 члана, од чега је 15 из Београда, 10 из Војводине и 18 из централне Србије.

Од избора 2016. године до данас смо изградили и најјачу опозициону организацију на терену са преко 80 одбора, 65 канцеларија и преко 5.000 чланова. У складу са статутом, у ДЈБ све одлуке о вођењу политике на нивоу општине доноси искључиво општински одбор. Покрајинску политику води покрајински одбор који има 53 члана, а републичку Главни одбор. Због тога је руководство странке и одбило да, мимо статута и органа странке, “разговара” о личним амбицијама појединих чланова. На жалост, бечејски координатор је одбио разговор са својим колегама из покрајине.

Не желимо да улазимо у полемику о томе зашто се бивши бечејски координатор, два месеца након што је распуштен одбор и након договора да се мирно разиђемо, обратио медијима и изнео неколико неистина, и шта жели тиме да постигне. Сви покрајински одбори су непријатно изненађени оваквим поступком и одбијањем било каквих разговора. Са наше стране, свим нашим бившим члановима желимо све најбоље у њиховом будућем политичком ангажовању. Сви треба да буду тамо где им је срце јер ће тако и највише да допринесу.

Покрајински одбор ДЈБ

Ознаке

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар