Београд Саопштењe

Синиша Мали крије коме Београд поклања паре

ДЈБ је тражио од Градске управе да нам достави списак свих приватних и државних фирми којима је Град Београд у првих 6 месеци ове године уплатио субвенцију, као и којим невладиним огранизацијама је у коликом износу уплатио дотацију. Пошто нису одговорили у законском року од 15 дана, упутили смо жалбу Поверенику за информације од јавног значаја. Градску управу смо обавестили о жалби и упутили јој нови захтев. Захтеве ћемо слати сваких 15 дана док нам не одговоре.

Нејасни услови, као и кратки рокови конкурса које расписује Град Београд, а нарочито нејасни критеријуми по којима се додељују средства из буџета већ су била мета критика, али ниједан захтев за транспаретношћу није наишао на позитиван одговор из Скупштине града Београда. Градоначелник, СНС и њени сателити на власти у Београду и даље сматрају да је новац из буџета њихова приватна својина који могу да додељују тајно, а сви покушаји да се успоставе јасни критеријуми доделе буџетских средстава, као и да се прати исплата истих, увек је била игнорисана.

ДЈБ се залаже за потпуну транспарентност државе која обезбеђује да се приходи троше за јавно добро, а грађани могу да прате како држава троши њихов новац. Ако добије поверење Београђана, ДЈБ ће објавити све уговоре, и за Бус Плус, и за мост на Ади, и за све субвенције и дотације. Као што је радио Саша Радуловић са својим тимом у Министарству привреде када је на 4 месеца и 23 дана до своје оставке онемогућио корупцију и буразерску економију, сваког месеца ћемо објављивати ко тачно, у коликом износу и за коју сврху добија новац од правних лица из буџета.

Повезани текстови: План ДЈБ у 20 тачака за Београд

У прилогу: Захтеви Градској управи и жалба Поверенику

merged

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nešto slično će se dogoditi i sa konkursom ya bespovratna sredstva za inovacije koje je raspisalo izmišljeno ministarstvo koje vodi Nenad Popović. Rok konkursa, objavljen na sajtu tog “ministarstva” je vrlo kratak, poslovni plan treba da bude napisan na Engleskom jeziku (čudno da nije na Ruskom), a sredstva se ne mogu koristiti za avansna plaćanja. S takvim uslovima je jasno da je taj konkurs namenjen njihovim ljudima, a koji će 30-40 % dobijenih bespovratnih sredstava uplatiti na račun kombi stranke Nenada Popovića

    • Meni nije jasno čemu se ovaj narod nada sa ljudima iz 90-tih godina koji su sad na vlasti? Što se tiče tih subvencija i pomoći uglavnom ih dobijaju članovi vladajućih partija. Ovaj narod ponovo neko mora da uči da je ovo njegova država i da on upravlja sa državom a ne neki pojedinac , grupa ili grupica.