Beograd Saopštenje

Siniša Mali krije kome Beograd poklanja pare

DJB je tražio od Gradske uprave da nam dostavi spisak svih privatnih i državnih firmi kojima je Grad Beograd u prvih 6 meseci ove godine uplatio subvenciju, kao i kojim nevladinim ogranizacijama je u kolikom iznosu uplatio dotaciju. Pošto nisu odgovorili u zakonskom roku od 15 dana, uputili smo žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja. Gradsku upravu smo obavestili o žalbi i uputili joj novi zahtev. Zahteve ćemo slati svakih 15 dana dok nam ne odgovore.

Nejasni uslovi, kao i kratki rokovi konkursa koje raspisuje Grad Beograd, a naročito nejasni kriterijumi po kojima se dodeljuju sredstva iz budžeta već su bila meta kritika, ali nijedan zahtev za transparetnošću nije naišao na pozitivan odgovor iz Skupštine grada Beograda. Gradonačelnik, SNS i njeni sateliti na vlasti u Beogradu i dalje smatraju da je novac iz budžeta njihova privatna svojina koji mogu da dodeljuju tajno, a svi pokušaji da se uspostave jasni kriterijumi dodele budžetskih sredstava, kao i da se prati isplata istih, uvek je bila ignorisana.

DJB se zalaže za potpunu transparentnost države koja obezbeđuje da se prihodi troše za javno dobro, a građani mogu da prate kako država troši njihov novac. Ako dobije poverenje Beograđana, DJB će objaviti sve ugovore, i za Bus Plus, i za most na Adi, i za sve subvencije i dotacije. Kao što je radio Saša Radulović sa svojim timom u Ministarstvu privrede kada je na 4 meseca i 23 dana do svoje ostavke onemogućio korupciju i burazersku ekonomiju, svakog meseca ćemo objavljivati ko tačno, u kolikom iznosu i za koju svrhu dobija novac od pravnih lica iz budžeta.

Povezani tekstovi: Plan DJB u 20 tačaka za Beograd

U prilogu: Zahtevi Gradskoj upravi i žalba Povereniku

merged

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nešto slično će se dogoditi i sa konkursom ya bespovratna sredstva za inovacije koje je raspisalo izmišljeno ministarstvo koje vodi Nenad Popović. Rok konkursa, objavljen na sajtu tog “ministarstva” je vrlo kratak, poslovni plan treba da bude napisan na Engleskom jeziku (čudno da nije na Ruskom), a sredstva se ne mogu koristiti za avansna plaćanja. S takvim uslovima je jasno da je taj konkurs namenjen njihovim ljudima, a koji će 30-40 % dobijenih bespovratnih sredstava uplatiti na račun kombi stranke Nenada Popovića

    • Meni nije jasno čemu se ovaj narod nada sa ljudima iz 90-tih godina koji su sad na vlasti? Što se tiče tih subvencija i pomoći uglavnom ih dobijaju članovi vladajućih partija. Ovaj narod ponovo neko mora da uči da je ovo njegova država i da on upravlja sa državom a ne neki pojedinac , grupa ili grupica.