Vojvodina Politika Saopštenje

Saopštenje Pokrajinskog odbora DJB

Glavni odbor stranke Dosta je bilo je još pre dva meseca, u junu odmah nakon prve skupštine stranke, raspustio bečejski inicijalni odbor i isključio njenih pet članova nakon što je koordinator zajedno sa još nekoliko članova iz drugih odbora pokušao da ucenjuje pokrajinsku organizaciju DJB, ignoriše statut i domogne se funkcija unutar DJB. Odluka Glavnog odbora je bila jednoglasna. Glavni odbor DJB ima 43 člana, od čega je 15 iz Beograda, 10 iz Vojvodine i 18 iz centralne Srbije.

Od izbora 2016. godine do danas smo izgradili i najjaču opozicionu organizaciju na terenu sa preko 80 odbora, 65 kancelarija i preko 5.000 članova. U skladu sa statutom, u DJB sve odluke o vođenju politike na nivou opštine donosi isključivo opštinski odbor. Pokrajinsku politiku vodi pokrajinski odbor koji ima 53 člana, a republičku Glavni odbor. Zbog toga je rukovodstvo stranke i odbilo da, mimo statuta i organa stranke, “razgovara” o ličnim ambicijama pojedinih članova. Na žalost, bečejski koordinator je odbio razgovor sa svojim kolegama iz pokrajine.

Ne želimo da ulazimo u polemiku o tome zašto se bivši bečejski koordinator, dva meseca nakon što je raspušten odbor i nakon dogovora da se mirno raziđemo, obratio medijima i izneo nekoliko neistina, i šta želi time da postigne. Svi pokrajinski odbori su neprijatno iznenađeni ovakvim postupkom i odbijanjem bilo kakvih razgovora. Sa naše strane, svim našim bivšim članovima želimo sve najbolje u njihovom budućem političkom angažovanju. Svi treba da budu tamo gde im je srce jer će tako i najviše da doprinesu.

Pokrajinski odbor DJB

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar