VIDEO Преносимо Скупштина

Саша Радуловић: Измене закона о пољопривредном земљишту још једна шарена лажа СНС

Предложене измене закона о пољопривредном земљишту су само једна шарена лажа СНС-а и оне не решавају проблем да странци могу да обрађују пољопривредно земљиште, и то најважније од свега – домаће државно земљиште. Постоји члан у закону који је донео СНС и који каже да 30 посто државних ораница министар може да додељује страним инвеститорима да га обрађују. Тиме се практично највреднији ресурс отима нашим пољопривредницима. То што су условили физичка лица која су се појавила у Србији и основала пољопривредно домаћинство да ће тек за десет година моћи да купе земљиште, ништа не мења чињеницу да је поклањање државне земље увелико у току. То је само једна мала шарена лажа која би требало да сакрије овај кључни део закона којим се наше земљиште даје странцима и уништавају домаћи пољопривредници.

Доста је било има програм за пољопривреду који каже да државну земљу треба дати/продати домаћим пољопривредним газдинствима, ограничити посед државне земље које једно приватно газдинство може да добије, постоје позитивни примери Холандије и Данске, где су развили и модел задругарства који би и Србија требало да примени.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • To sto se desava sa malinarima, u Vojvodini se desava sa zitaricama, Otkupljivaci-tajkuni u dosluhu sa vladom diktiraju minimalne cene za poljoprivrednike koji vec godinama rade sa gubicima. Primer: prosle godine zabranjen – otezan izvoz suncokreta samo da bi Viktorija, MK, Dijamant… po niskim bagatelnim cenama mogli da otkupe od paora suncokret, to se desava i ove godine.