Autorski tekst Zapadna Srbija Politika

Bahatost u tehničkom mandatu

Zajednički imenitelj svih SNS funkcionera je bahatost. Slobodno je možete posmatrati i kao karakternu osobinu tih ljudi. Vidi se i kod osoba koje su na položaju vd direktora, pa još i u tehničkom mandatu.

Na mesto vd direktora Javno komunalnog preduzeća Vidrak iz Valjeva, po partijskom dogovoru SNS-a i SPS-a, dolazi bivša direktorka Centra za kulturu Valjevo. Zanimljivo je da je u prethodnoj svađi ove dve stranke ona bila smenjena sa funkcije direktora pre isteka mandata pa je zbog toga tužila Grad Valjevo. Usledilo je poravnanje bez konačne odluke Suda i Grad Valjevo je isplatilo 1,5 miliona dinara na ime odštete dotičnoj direktorki.

Na jednoj od sednica Skupštine grada smo odlučivali o obeštećenju dotičnoj direktorki, a već na sledećoj joj je dodeljeno mesto vd direktora JKP Vidrak. DJB je bio protiv njenog postavljenja ali je mandatna komisija, u kojoj nema opozicionih predstavnika, odlučila, a glasačka mašina na sednici Skupštine podigla ruke i usvojila predlog. U ovom momentu Slađana Marković je vd direktora u tehničkom mandatu, iako je već trebalo da bude završen konkurs i postavljen direktor.

Nova direktorka je odmah krenula u dograđivanje i adaptaciju upravne zgrade, i kupovinu uređaja za nadzor i za to potrošila oko 11 miliona. Nije kupila cisternu za pranje ulica koja je bila predviđena kao prioritetna nabavka. Nije popravljena ni pumpa za uzimanje vode iz reke, koja odavno ne radi, već se zbog toga koristi voda iz gradskog Vodovoda kojom se peru ulice Valjeva.  Nije kupljena ni planirana ograda za azil. U radni odnos preko Ustanove za zapošljavanje su primljene osobe preko raznih programa i većina radi na šalterima za naplatu. Bespotrebno sede jedni na drugima.

A šta je bio najveći prioritet vd direktorke?

U prvom kvartalu je odmah nabavila (kako ona kaže) auto srednje klase za potrebe preduzeća u iznosu od 2,5 milona dinara. Taj auto je, nakon samo par meseci, vd direktora uništila pa popravljala u privatnoj režiji. Baš u vreme kada je dobila nagradu za najuspešnije Javno preduzeće na teritoriji Zapadne Srbije. Kakav paradoks.

Spekulisalo se da je dotična koristila auto u privatne svrhe i da je bila u alkoholisanom stanju. Na ove navode nije odgovarala, niti je pokušala javno da ih ospori. Tek na moja pitanja na sednici radnog tela u vezi sa ovim događajem je javno dala odgovor, u stvari, odbila je sve navode kao netačne.

Međutim, izgleda da je vd direktorka ipak auto kupila prvenstveno za sebe i zbog svojih potreba. Naime, u nedelju, 13. avgusta, auto je, parkiran van prostora JKP Vidrak na trotoaru gde je zabranjeno parkiranje, fotografisao jedan naš sugrađanin i objavio na društvenim mrežama. Na fotografiji se vidi i da je direktorka svoje inicijala stavila na tablice. Pošto je u sklopu ovog preduzeća i naplata parkiranja, kao i služba Parking servis, ona neće biti kažnjena, niti će joj odneti vozilo. Vozilo za odnošenje vozila, pauk, je stalno u kvaru, te je i navedeno da je to razlog što je JKP Vidrak imao manji priliv sredstava.

 

images

Direktorka je izjavila da auto ne koristi u privatne svrhe, ali se iz priložene fotografije vidi da to nije istina. Sada se postavlja pitanje i za sve ostale navode. Da li joj je neko pomogao da sakrije i ispravi štetu koju je nanela prilikom havarije novog automobila. Da li je imala službeni nalog za put? Na osnovu ove dokazane neistine, sve njene navode možemo da dovodemo u sumnju.

Možda je ona i novi direktor JKP Vidrak, a mi to još ne znamo.

Snežana Đekić
Član GO DJB
Okružni koordinator za Kolubarski okrug

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar