Autorski tekst Beograd Politika

Načelnica inspekcije na Zvezdari smenjena jer smeta naprednjačkom komesaru

Burazerska politika i partokratija doživljava svoj vrhunac na teritoriji opštine Zvezdara. Nedavno je Opština Zvezdara smenila načelnicu inspekcije Svetlanu Brujić Marković, i na to radno mesto je postavljen Dragan Radonjić. Mesto načelnika inspekcije nije politička funkcija, ali na to radno mesto nije primljena osoba sa odgovarajućim kvalifikacijama.

Međutim, “kvalifikacije” koje su preporučile sadašnjeg načelnika inspekcije ogledaju se u sramnom legalizovanju neleganih objekata i radnji. “Korčagin”, jedna od gradski poznatih kafana, doživela je svoje proširenje na očigledno nelegalan način ali pod budnim okom inspekcije.

Naime, pored samog ulaza u svečanu salu za venčanje Opštine Zvezdara u petak 11. avgusta posle 15 časova, započeti su radovi na probijanju podzemnog ulaza. Još uvek nemamo tačnu informaciju da li se to kafana “Korčagin” proširuje ili dobija konkurenciju.

images (1)

“Konkurentske” kafane zvezdarskoj kafani “Korčagin” su kafane „Mala maca“, „Švaler“ i „Limun žut“. Sve četiri kafane se nalaze na opštini Zvezdara i sve imaju istog vlasnika – Vojina Cucića. Gospodin Vojin je sin republičkog komesara za izbeglice i migrante Vladimira Cucića.

Prema podacima APR-a, „Korčagin“ nije radnja, nije ni firma već je Udruženje građana koji ima godišnji promet od 100.000,00 dinara. Svi možemo da pretpostavimo da ovo „udruženje građana“ napravi dnevni promet u ovom iznosu, a ne na godišnjem nivou. Ali, kada ste sin republičkog komesara za izbeglice i migrante onda možete da radite šta želite i na način na koji želite.

images (2)

Gospodin Vladimir Cucić danas obavlja funkciju komesara Komeserijata za izbeglice i migrante Republike Srbije. U Komesarijat je došao još devedesetih godina, stranačkim zalaganjem, i od tada je uvek na visokim pozicijama. Od dolaska u Komesarijat, današnji komesar za izbeglice i migrante se savršeno uklapa uz svaku vlast. Pre obavljanja ove funkcije porodica Cucić se bavila sakupljanjem sekundarnih sirovina. Danas poseduju nekoliko kuća u Beogradu, 4 lokala i hotel na crnogorskom primorju.

Pitanje koje postavljamo novoizabranom načelniku inspekcijskih poslova je DA LI JE IZDATA DOZVOLA ZA PROŠIRENJE I OTVARANJE ULAZA U KAFANU PORED ULAZA U SVEČANU SALU ZA VENČANJA OPŠTINE ZVEZDARA, ili je inspekcija jednostavno okrenula glavu na drugu stranu i dozvolila da se sve završi za vreme vikenda?

Tijana Šerbula
Dosta je bilo Zvezdara

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vidim da je i u zgradi Opštine Novi Beograd nikao kafić. Izgleda da se ova država pretvorila samo u kafiće a sad se i Opštine pretvaraju u pekare i kafiće. Dosta je bilo!