Косово и Метохија Политика Саопштењe Спољна политика

Шта је тема преговора у Бриселу?

О чему ће председник државе сутра преговарати у Бриселу? На основу којих надлежности? И унутрашња и спољна политика су у надлежности Владе Републике Србије. Да ли председник државе иде у Брисел да преговара на основу тoга што је и даље председник СНС-а и тиме шеф премијерки и министрима?

Председник Републике би морао да зна да то што је, баш као и Тадић пре њега чије стопе доследно прати, задржао позицију председника СНС-а, значи да није председник свих грађана, већ само председник 2 милиона пунолетних грађана који су гласали за њега. У Србији живи 5,8 милиона пунолетних грађана.

Са СНС-ом и њеним председником нико не жели дијалог по било ком питању. Неко ко вређа и омаловажа пре подне, не може да очекује да ће онај кога вређа са њим разговарати после подне. То би морала да разуме и међународна заједница која га промовише. Неко ко уништава државу и ко контролише све медије не може да очекује било какав дијалог по било ком питању. Нарочито не по питању обећања која је дао, а о којима није обавестио грађане Србије.

Да ли међународна заједница, која подржава неискрене позиве на дијалог председника СНС-а, зна да је за промену Устава Републике Србије неопходан референдум на који мора да изађе пола бирача уписаних у бирачки списак, а то је између 3,8 и 3,9 милиона грађана? Да ли зна да неко ко блати и вређа све политичке противнике свакодневно, ко на конференцијама за медије и медијским наступима вређа интелигенцију већине грађана, не може да постигне консензус о било ком питању у друштву, а камоли о питању Косова и Метохије и да обећања која им је дао не може да испуни?

Шта је тема сутрашњих преговора у Бриселу? Која конкретна питања? Да ли је тема културна баштина Србије, имовина правних лица као што је Трепча, имовина ЕПС-а, Телекома? На основу којих надлежности и о чему председник СНС-а сутра преговара у Бриселу?

Повезани текстови:

Србији је потребна политика на Косову заснована на интересима
Саша Радуловић од европских званичника тражи заштиту имовине у Трепчи
Таг – Косово и Метохија

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Шта је тема разговора у Бриселу?
    Тема је како радикално поклонити Метохију и Косово “Влади у Приштини”, али да то буде одрађено на такав шешељевски забашурен снс-начин да ће већина активних гласача у Србији бити поносна на то.
    Живео самоуверени шахиста, пардон, шах Србије!
    (Шах је доскорашња титула у једној моћној аутократској муслиманској држави)