Београд Економија Привреда Саопштењe

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме у Београду

Ако ДЈБ добије поверење Београђана на предстојећим изборима и добије прилику да води Београд, град ће укинути таксу за истицање фирме за малу привреду, за све предузетнике, мала и средња породична предузећа у Београду. Овим ћемо показати и доказати целој Србији да је могуће укидање парафискалних намета и да ћемо то урадити и за њих, ако буду гласали за ДЈБ на следећим републичким и локалним изборима у својој општини.

Такса за истицање фирме је парафискални намет који посебно погађа малу привреду – предузетнике, мала и средња породична предузећа. Град Београд крије колико тачно годишње наплати на име овог намета од мале привреде, али процене говоре да је та сума преко 50% од укупно прикупљених средстава, која износе годишње преко 9 милиона евра. Та такса је у супротности са Законом о буџетском систему који налаже да се таксе плаћају за непосредно пружену јавну услугу коју је пружио државни орган и да висина те накнаде мора да буде примерена висини трошкова пружања те услуге. Коју услугу пружа град или општина за коју наплаћује таксу за истицање фирме?

Држава годинама, и данас за власти СНС-а, и за време Тадића и ДС-а, и пре њих, систематски гуши предузетнике, мала и средња предузећа неразумним порезима и доприносима, парафискалним наметима и великим теретом бирократије. Ово је директан узрок сиве економије која чини између 20% и 30% економије Србије. С друге стране, ни Република ни градови ни општине не опорезују правна лица, власнике највреднијег неизграђеног грађевинског земљишта, а деле субвенције и намештају тендере. Очигледно је да постоји спрега између врхова политичких странака, који јесу или су били на власти, и приватизатора, тајкуна и разних буразера који су опустошили Србију. ДЈБ једини има храбрости, знања и снаге да се овоме супротстви и да промени накарадан систем који убија Србију.

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме за малу привреду и подстаћи мале предузетнике. Прво у Београду, јер нам прво долазе београдски избори, а онда и у целој Србији након следећих парламентарних избора. Нараво, ако гласачи дају своје поверење ДЈБ. ДЈБ једини има конкретан програм и за Београд и за Србију. Програм који штити интересе свих грађана и мале привреде. Програм који ће стати на реп привилегованој партијској елити која претвара Србију у своју приватну државу јефтине радне снаге из које нам беже деца. Избори за Београд су прилика да грађани све промене. Нису сви исти и све се може променити. ДЈБ ће вратити Београд Београђанима, а онда и Србију њеним грађанима.

 

Програм за Београд:

План ДЈБ у 20 тачака за Београд

Децентрализација Београда

ДЈБ ће свој деци обезбедити уџбенике о трошку Београда

ДЈБ ће опорезовати неизграђено грађевинско земљиште

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме у Београду

План ДЈБ у 20 тачака за Србију

 

Принципи и вредност:

Ми који сањамо уређену Србију

Шта је партократија

Принципи за учешће у локалној власти

Ко је наш политички противник

Црвене линије политике

Кредибилитет 17 година касније

Приступ:

ДЈБ Школа јавних политика

Како до једне листе за Београд

Извињење бирачима

Доста је кукања

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар