Београд Економија Привреда Саопштењe

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме у Београду

Ако ДЈБ добије поверење Београђана на предстојећим изборима и добије прилику да води Београд, град ће укинути таксу за истицање фирме за малу привреду, за све предузетнике, мала и средња породична предузећа у Београду. Овим ћемо показати и доказати целој Србији да је могуће укидање парафискалних намета и да ћемо то урадити и за њих, ако буду гласали за ДЈБ на следећим републичким и локалним изборима у својој општини.

Такса за истицање фирме је парафискални намет који посебно погађа малу привреду – предузетнике, мала и средња породична предузећа. Град Београд крије колико тачно годишње наплати на име овог намета од мале привреде, али процене говоре да је та сума преко 50% од укупно прикупљених средстава, која износе годишње преко 9 милиона евра. Та такса је у супротности са Законом о буџетском систему који налаже да се таксе плаћају за непосредно пружену јавну услугу коју је пружио државни орган и да висина те накнаде мора да буде примерена висини трошкова пружања те услуге. Коју услугу пружа град или општина за коју наплаћује таксу за истицање фирме?

Држава годинама, и данас за власти СНС-а, и за време Тадића и ДС-а, и пре њих, систематски гуши предузетнике, мала и средња предузећа неразумним порезима и доприносима, парафискалним наметима и великим теретом бирократије. Ово је директан узрок сиве економије која чини између 20% и 30% економије Србије. С друге стране, ни Република ни градови ни општине не опорезују правна лица, власнике највреднијег неизграђеног грађевинског земљишта, а деле субвенције и намештају тендере. Очигледно је да постоји спрега између врхова политичких странака, који јесу или су били на власти, и приватизатора, тајкуна и разних буразера који су опустошили Србију. ДЈБ једини има храбрости, знања и снаге да се овоме супротстви и да промени накарадан систем који убија Србију.

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме за малу привреду и подстаћи мале предузетнике. Прво у Београду, јер нам прво долазе београдски избори, а онда и у целој Србији након следећих парламентарних избора. Нараво, ако гласачи дају своје поверење ДЈБ. ДЈБ једини има конкретан програм и за Београд и за Србију. Програм који штити интересе свих грађана и мале привреде. Програм који ће стати на реп привилегованој партијској елити која претвара Србију у своју приватну државу јефтине радне снаге из које нам беже деца. Избори за Београд су прилика да грађани све промене. Нису сви исти и све се може променити. ДЈБ ће вратити Београд Београђанима, а онда и Србију њеним грађанима.

 

Програм за Београд:

План ДЈБ у 20 тачака за Београд

Децентрализација Београда

ДЈБ ће свој деци обезбедити уџбенике о трошку Београда

ДЈБ ће опорезовати неизграђено грађевинско земљиште

ДЈБ ће укинути таксу за истицање фирме у Београду

План ДЈБ у 20 тачака за Србију

 

Принципи и вредност:

Ми који сањамо уређену Србију

Шта је партократија

Принципи за учешће у локалној власти

Ко је наш политички противник

Црвене линије политике

Кредибилитет 17 година касније

Приступ:

ДЈБ Школа јавних политика

Како до једне листе за Београд

Извињење бирачима

Доста је кукања

Доста је било

Доста је било

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ZbignjevPetarBorislav Recent comment authors
најновији најстарији
Borislav
Гост
Borislav

treći pozitivni poen za DJB konkretnost. Sviđa mo se!

Petar
Гост
Petar

KOliko znam,ukinuta je vec na promed do 50 miliona

Zbignjev
Гост
Zbignjev

Prijetelj pravnik mi je rekao da postoji lex specijalis koji izuzima ovu taksu iz Zakonom o budžetskom sistemu. Da li je ovo tacno?