Vojvodina Najava Poljoprivreda

Vojvođanski razgovor: Čega se plaše paori?

Nekoliko vojvođanskih opština dalo je zeleno svetlo za investicioni plan nemačke kompanije Tenis koja namerava da zakupi više od 10.000 hektara oranica za izgradnju farme svinja i proizvodnju stočne hrane.

Sa druge strane, Vlada Srbije navodno pokušava zakonom da oteža strancima da dođu u posed poljoprivrednog zemljišta. Kako reaguju vojvođanski poljoprivrednici? Da li će im nakon restitucije ostati ijedan hektar da zakupe i prehrane porodicu?

Odgovore na ovo pitanje pokušala je da pruži Svetlana Kozić, predsednica poslaničke grupe pokreta “Dosta je bilo” u Skupštini APV, u prvom “Vojvođanskom razgovoru”. Pogldajte ceo razgovor u nastavku:

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nisu samo to problemi vojvodjanskih paora, problema ima mnogo, prvo otkupne cene koje nam diktiraju tajkuni otkupljivaci, a drzava ih stiti. Drugo podsticaji koji su koliko- toliko odrzavali paora u zivotu, sada su skoro ukinuti, svedeni na 2000 din po hektaru, dok u okruzenju oni imaju po nekoliko stotina eura po hektaru. Nepovratna stredstva koja su podeljena za mehanizaciju opet dobili kulaci, tajkuni i partijski poslusnici. Sada izmisljaju neke zadruge, a od toga verujte paori nece imati nikakve koristi. Vratiti podsticaje po hektaru kao sto se deli u okruzenju i celoj EU. Nemojte izmisljati nesto od cega ce imati koristi pojedinci. Obidjite sela i razgovarajte sa poljoprivrednicima skoro svi su nezadovoljni i retko ko podrzava ovu vladu., iskoristite to!!

    • Kad parazit napadne telo on ne haje sta ce biti sa tim telom, nikad ne radi u korist tela i umire zajedno sa telom koje je doveo do tog stadijuma.Kada parazit napadne drustveni organizam on se ne zadovoljava hranom [ kao telesni] vec pravi i rezerve otimajuci od drugih i podrzavajuci druge otimace [ mudrost kaze svi losi ljudi se drze zajedno i to je njihova snaga a dobri su uvek pojedinci i to je njihova slabost]jer mu to omogucava da ne umre zajedno sa drustvenim organizmom vec da se preseli u neki drugi narocito u one koji rado primaju vec vekovima tudje pljackase sa plenom.
      Postoji carobni stapic koji resava sve nase probleme , u svim oblastima , napravimo sistem gde ce najbolje prolaziti oni koji rade i doprinose istinskom boljitku drustva.Automatski , kroz vreme , nestaje korupcija , kriminal , paraziti , prostitucija , narkomanija , devijantno ponasanje omladine , alkoholizam , povratak populacije gastarbajtera , naseljavaju se sela a raseljavaju gradovi i td.