Војводина Саопштењe

Михољско освежење

Летошње реакције грађана Кикинде по друштвеним мрежама због оронуле и нефункционалне фонтане у центру на великом паркингу, уродиле су плодом.
Неки би рекли:”… Поново ради биоскоп…”, а ми сада можемо рећи сви у глас “ …Поново ради фонтана…”
Наиме, док су се Кикинђани цело лето кували на 40 и кусур степени, славине ове фонтане биле су суве. Нису помагале ни цистерне пијаће воде у близини, нити радници ЈП Кикинда који су заливали околни травњак.
Клинци су овај простор вешто искористили за игру, а родитељи, седећи на околним клупама гледали су у небо призивајући освежење. Многи су овај догађај поредили са фонтаном на Славији, мислећи да наша не ради, јер још нема уграђену музику.
Зашто се чекало читаво лето да прође да би се фонтана поново ставила у функцију? Да ли је циљ да ова фонтана ради само када у Кикинду долазе туристи за време манифестације Дани лудаја?

Ко је одговоран?

Градоначелник је доласком на власт пре 4 године најавио да ће на том простору бити изграђено још 7 зграда. Након 4 године имамо само неупотребљиву фонтану и новообележени паркинг. Рекли би неки:”… мало ли је сине…”?
Грађани су у тоталном хаосу, од дана када је ЈП Кикинда исцртала нова паркинг места са стрелицама. Лошији возачи су преплашени, имају мањка простора за маневар и чукања су неизбежна.Не зна се где неко аутом улази, а где излази. У чијем је интересу да имамо повећан број не функционалних паркинг места? Да ли ће ЈП Кикинда смањити свој дефицит пословања наплатом путем више паркинг места?
У сваком граду, где постоји организована паркинг служба, та предузећа улажу значајна средства у јавна паркиралишта или гараже? Колико је јавних паркиралишта или гаража изградила или опремила наша локална власт? Да ли се они уопште питају, где паркирају грађани из центра своја возила за време дана лудаја?
Покрет Доста је било у Кикинди се залаже за што скорије укидање наплате паркирања у нашем граду. Грађани су били сведоци да у време када паркинг није наплаћиван није било никакве гужве и све је функционисало без проблема. Неодговоран рад градских челника и паркинг службе у оквиру ЈП Кикинда, само се ствара простор запошљавању страначких кадрова односно отвара простор за корупцију.

Датум 15.09.2017.

ОО Доста је било Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар