Београд Саопштењe

Опозициони бирачи у Београду су у већини

На председничким изборима у априлу ове године у Београду Александар Вучић је освојио 44,03% гласова изашлих бирача, Војислав Шешељ 4,29%, док су опозициони кандидати освојили преко 50% гласова изашлих бирача. Опозициони бирачи у Београду су у већини.

СНС-ови медији, али на жалост и разни опозициони аналитичари, већ месецима засипају грађане причама о неорганизованој опозицији, измишљају конфликте, шире дефетизам и мит о непобедивости СНС-а. СНС шири гласине да ће избори сигурно бити покрадени, да опозиција не може да контролише бирачка места, да убацују стотине хиљада људи у бирачке спискове и остале неистине са циљем да убеде опозиционе бираче да је све намештено, да је њихов глас узалудан и да је боље да остану код куће.

Председнички избори нису били легитимни и имали су само привид легалности. Изборни услови су били потпуно неравноправни. СНС је управљао свим каналима са националном фреквенцијом. Председник СНС-а је злоупотребио своју позицију председника Владе и практично запосео РТС. СНС-ова машинерија на терену је уцењивала људе, њени директори у јавном сектору уцењивали запослене да праве спискове капиларних гласова под претњом отказа, куповала гласове, плашила гласаче.

И поред тога, у Београду су опозициони гласачи остварили већину. Озбиљне крађе на самим изборним местима, осим у Новом Пазару, Сјеници у Тутину, није било. Манипулације су се дешавале пре доласка бирача на само изборно место. У Новом Пазару, Сјеници и Тутину до крађе је дошло на самим бирачким местима јер локалне партије које су постигле договор са СНС-ом нису могле да испуне своје квоте пошто Бошњаци нису хтели да да гласају за Вучића, па су морале да прибегну убацивању листића у кутије као што су то и камере забележиле.

ДЈБ је на председничким изборима имао преко 13.000 контролора на преко 6.200 бирачких места. Ово је три пута више него на парламентарним изборима 2016. године. Наша организација је значајно ојачала и у самом Београду смо покрили сва бирачка места. Покушаја крађе јесте било, али су је наши контролори успешно спречили.

И поред потпуног медијског мрака, опозициони гласачи у Београду чине већину. Једино што може угрозити победу у Београду је дефетизам, велика апстиненција и квазиопозиција која је спремна да са СНС-ом прави власт након избора у Београду. Због тога, опозициони гласачи би морали да воде рачуна о томе да не гласају за квазиопозиционе листе које су спремне за сарадњу са СНС-ом након избора. Ту спадају ЛДП и ДСС, који су већ у коалицији са СНС-ом на Врачару, али на жалост и Александар Шапић кога очигледно подржава СНС и који је и сам изјавио да може да сарађује са њима и након избора.

СНС гласове бирача не добија на РТС-у, Пинку и у Информеру. Он их добија армијом активиста на терену. Медијски мрак нећемо успети да пробијемо и мораћемо да победимо на београдским изборима упркос томе. На срећу, опозициони гласачи у Београду су у већини. Наш главни противник је дефетизам, апстиненција и квазиопозиција. Њих морамо да победимо јединим делотворним оружјем које имамо: рад на терену.

Београдски одбор ДЈБ

Повезани текстови:

Доста је кукања

План ДЈБ у 20 тачака за Београд

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Na terenu i u kampanji apelovati na gradjane da se ne prodaju za sitnu lovu,a one koji kradu izbore i krse zakon upoznati sa kaznama koje isti propisuje za ta krivicna dela.Jedne i druge upozoriti da su propali u oba slucaja,bolji izraz je PRIPRETITI.

  • SNS planira da na desetine hiljada botova iz unutrasnjosti prijavi privremeno u Beograd kod prijatelja, rodjaka i sranackih drugova kako bi mogli da glasaju na izborima u Beogradu. Da li postoji mogucnost da se protiv toga borimo posto to drasticno moze da utice na rezultate izbora?

    • Biti budan ako sns krene sa tom akciom, i mi da uzvratimo istom merom, jer posle plakanja nema.
      RAČUNAJTE NA NAS iz unutrašnjosti-dolazimo i mi.

    • To su samo spinovanja. Nema masovnih promena prebivališta. Cilj takve propagande je da se građani obeshrabre i misle da nema svrhe glasati i boriti se jer će ionako sve biti namešteno. Upravo suprotno, cela opozicija mora da se aktivira. Ako se svi uključimo, i glasači i kontrolori, onda gube sigurno. AV je najtanji u Beogradu. Promene diktatora su uvek počinjele gubitkom u glavnom gradu.