Beograd Saopštenje

Opozicioni birači u Beogradu su u većini

Na predsedničkim izborima u aprilu ove godine u Beogradu Aleksandar Vučić je osvojio 44,03% glasova izašlih birača, Vojislav Šešelj 4,29%, dok su opozicioni kandidati osvojili preko 50% glasova izašlih birača. Opozicioni birači u Beogradu su u većini.

SNS-ovi mediji, ali na žalost i razni opozicioni analitičari, već mesecima zasipaju građane pričama o neorganizovanoj opoziciji, izmišljaju konflikte, šire defetizam i mit o nepobedivosti SNS-a. SNS širi glasine da će izbori sigurno biti pokradeni, da opozicija ne može da kontroliše biračka mesta, da ubacuju stotine hiljada ljudi u biračke spiskove i ostale neistine sa ciljem da ubede opozicione birače da je sve namešteno, da je njihov glas uzaludan i da je bolje da ostanu kod kuće.

Predsednički izbori nisu bili legitimni i imali su samo privid legalnosti. Izborni uslovi su bili potpuno neravnopravni. SNS je upravljao svim kanalima sa nacionalnom frekvencijom. Predsednik SNS-a je zloupotrebio svoju poziciju predsednika Vlade i praktično zaposeo RTS. SNS-ova mašinerija na terenu je ucenjivala ljude, njeni direktori u javnom sektoru ucenjivali zaposlene da prave spiskove kapilarnih glasova pod pretnjom otkaza, kupovala glasove, plašila glasače.

I pored toga, u Beogradu su opozicioni glasači ostvarili većinu. Ozbiljne krađe na samim izbornim mestima, osim u Novom Pazaru, Sjenici u Tutinu, nije bilo. Manipulacije su se dešavale pre dolaska birača na samo izborno mesto. U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu do krađe je došlo na samim biračkim mestima jer lokalne partije koje su postigle dogovor sa SNS-om nisu mogle da ispune svoje kvote pošto Bošnjaci nisu hteli da da glasaju za Vučića, pa su morale da pribegnu ubacivanju listića u kutije kao što su to i kamere zabeležile.

DJB je na predsedničkim izborima imao preko 13.000 kontrolora na preko 6.200 biračkih mesta. Ovo je tri puta više nego na parlamentarnim izborima 2016. godine. Naša organizacija je značajno ojačala i u samom Beogradu smo pokrili sva biračka mesta. Pokušaja krađe jeste bilo, ali su je naši kontrolori uspešno sprečili.

I pored potpunog medijskog mraka, opozicioni glasači u Beogradu čine većinu. Jedino što može ugroziti pobedu u Beogradu je defetizam, velika apstinencija i kvaziopozicija koja je spremna da sa SNS-om pravi vlast nakon izbora u Beogradu. Zbog toga, opozicioni glasači bi morali da vode računa o tome da ne glasaju za kvaziopozicione liste koje su spremne za saradnju sa SNS-om nakon izbora. Tu spadaju LDP i DSS, koji su već u koaliciji sa SNS-om na Vračaru, ali na žalost i Aleksandar Šapić koga očigledno podržava SNS i koji je i sam izjavio da može da sarađuje sa njima i nakon izbora.

SNS glasove birača ne dobija na RTS-u, Pinku i u Informeru. On ih dobija armijom aktivista na terenu. Medijski mrak nećemo uspeti da probijemo i moraćemo da pobedimo na beogradskim izborima uprkos tome. Na sreću, opozicioni glasači u Beogradu su u većini. Naš glavni protivnik je defetizam, apstinencija i kvaziopozicija. Njih moramo da pobedimo jedinim delotvornim oružjem koje imamo: rad na terenu.

Beogradski odbor DJB

Povezani tekstovi:

Dosta je kukanja

Plan DJB u 20 tačaka za Beograd

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Na terenu i u kampanji apelovati na gradjane da se ne prodaju za sitnu lovu,a one koji kradu izbore i krse zakon upoznati sa kaznama koje isti propisuje za ta krivicna dela.Jedne i druge upozoriti da su propali u oba slucaja,bolji izraz je PRIPRETITI.

  • SNS planira da na desetine hiljada botova iz unutrasnjosti prijavi privremeno u Beograd kod prijatelja, rodjaka i sranackih drugova kako bi mogli da glasaju na izborima u Beogradu. Da li postoji mogucnost da se protiv toga borimo posto to drasticno moze da utice na rezultate izbora?

    • Biti budan ako sns krene sa tom akciom, i mi da uzvratimo istom merom, jer posle plakanja nema.
      RAČUNAJTE NA NAS iz unutrašnjosti-dolazimo i mi.

    • To su samo spinovanja. Nema masovnih promena prebivališta. Cilj takve propagande je da se građani obeshrabre i misle da nema svrhe glasati i boriti se jer će ionako sve biti namešteno. Upravo suprotno, cela opozicija mora da se aktivira. Ako se svi uključimo, i glasači i kontrolori, onda gube sigurno. AV je najtanji u Beogradu. Promene diktatora su uvek počinjele gubitkom u glavnom gradu.