Београд Саопштењe

Новогодишња расвета  наставак корупције и ругање гладним грађанима

Одлука београдских власти да ове године само за новогодишњу расвету издвоји близу 190 милиона динара представља наставак коруптивних послова градскe власти предвођене Синишом Малим и директно ругање сиромашним грађанима Србије.

Око 1300 нових украса  купљено је поново од фирме Кип Лајт за 170 милиона динара, док ће за поправку украса  Београђани платити још 17,5 милиона динара, иако су украси под гаранцијом.

Овоме треба додати трошкове струје од око 2,5 милиона динара  јер ће украси које градске службе увелико постављају по београдским улицама, ове године засветлети мимо сваке логике почетком новембра, а ко зна када ће бити скинути јер су и ове године бљештали скоро до почетка пролећа.

Подсећамо да град већ неколико година набавља украсе баш од ове фирме, а портал Пиштаљка је утврдио да је реч о намештеном тендеру пошто је Град тражио да се купе искључиво украси грчког произвођача које у Србији продаје само Кип Лајт.

Новац за украсе долази из градске касе. То је дакле субвенција коју Град уплаћује градском предузећу Јавно осветљење, које набавља новогодишње светиљке. Прошле године је за украшавање потрошено 150 милиона динара, а 2015. више од 50 милиона динара што значи да је београдска власт за последње четири године само на новогодишње украсе потрошила око четири милиона евра новца грађана Србије и Београда.

Ако Синиша Мали није знао шта да ради са толиким парама, подсећамо га да у Србији и у Београду број корисника народних кухиња већи из године у годину.  Међутим, ручка у виду пола литре куваног јела и пола векне хлеба нема за све чланове угрожених породица већ тај један оброк могу да поделе сви гладни у кући. Ако не верује Доста је било, нека погледа у планове Црвеног крста за 2017. Његове нове сијалице износе две трећине годишњих буџетских издвајања за цео Црвени крст Србије.

Указујемо Малом и да он ове године за нове лампионе намерава да издвоји четири пута већу суму него што је ове године опредењено за обнову народних кухиња у Србији. Да ће његове сијалице коштати као целокупна подршка Владе Србије развоју задругарства у Србији или као четвртина расхода ове државе на превентивне здравствене прегледе.

images (3)
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Nije mi jasna jedna stvar. Imate program u 20 tačaka za Beograd a na sajtu ste ga stidljivo stavili tako da se jedva vidi.
  Stavite taj program na vidljivo mesto na glavnom hederu sajta. Ne verujem kako to sebi dopustate?
  To je aktuelna tema, to slu sledeći izbori.

  • U pravu ste, evo upravo završavamo nov heder sajta, pa će biti vidljiviji. Hvala što nas pratite.

 • Beograd od firme Keep Light vec vise od 20 godina kupuje ove lampione, tacnije jos od zime 1996. godine.
  Kako je ova tasna masna firma dobila posao da osvetljava Beograd, da i mnoge vazne INSTITUCIJE kao sto je na primer i jedna locirana na Banjici, a iz kontraobavestajnog i obavestajnog sektora.
  Gradjani BEOGRADA pogadjaju koju vaznu instituciju iz sektora obavestajnog rada je osvetlila firma Keep Light, a nije CIA.
  Zar ne treba reci glasno i jasno DOSTA JE BILO osvetljenja od strane firem Keep Light, jer mi volimo NASU BIA.
  Hajmo sada sve sa BANJICE NA POLIGRAF ko stiti vlasnika firme Keep Light, da se javno oglasi, da nije Bata G. – keramicar ili je to sam Vucic.
  DO POBEDE,
  Jozo daj vode

  • Ha ha ha,prosvetli nas jos malo Jozo. Ti to lagano radis iz ilegale. Ajde navedi nam ime jednog politicara, vlasnika uspesnog preduzeca, sefa Tvizije i dnevne stampe it’d itd,a da nije BIO saradnik Udbe, DB-a,BIA i VOA jos od studentskih dana. Visoka drustvena politika,komplikovana razvojna ekonomija,medju partijske spletke i ostali politicki tracevi neinteresuju raju,to je samo zamlacivanje vremena. Gradjane Srbije INTERESUJE zasto je radni sat 130 dinara,sta to sprecava ove iz “specijalnog odeljenja” da minimalna cena radnog sata iznosi,recimo 800 dinara. Tako treba postaviti pitanje partiji ciji si simpatizer,a ne stalno o teoriji zavere i o lopovcinama. Zasto nije minimalna cena rada u Srbiji (recimo) 800 dinara pa da vidis kako se radi,stvara i STEDI i dobro zivi.Pa pitanje u kakvom drustvenom uredjenju mi to zivimo . Da li je ovo feudalizam i KOMUNIZAM. Mislim da je gdin. Pavlovic merodavan da objasni. Jedino je siromasan covek poslusan i strpljiv gradjanin. Nema vremena za revoluciju,fakture mu nedaju da digne glavu gore.

   DOSTA JE BILO Spanskih serijala.

  • Luka (ili Radovane), sto si postao sitnicar pa ti si od obicnog pomocnog radnika u radnickoj menzi kod tvog komsije dosao na naslovne strane svih TV i novinskih clanaka sirom sveta. Uspeo si da se sa svojom Keep Light proslavis da vise od dve decenije zamajavs GRADJANE SRBIJE I BEOGRADA. Seti se kako si prosio za koru hleba na NASEM KOSOVU, a sad si postao poznat po lopovluku sa velikim igracima malog sns. Zato gledaj i uci od najboljih jer si ti Luka samo jedan obican prevarant.
   DO POBEDE.
   50 Jasmin

 • Новогодишња расвета постављена већ 2. октобра у Кнез Михајловој значи само једно. СНС је све време у кампањи. У конкретном случају је кампања пред “београдске изборе”.
  Надам се да ће Београд схватити ко лаже и краде, а коме је стварно стало до бољитка у Београду.
  Нека Доста је било победи! Има најбоље људе, најбоље методе и најбоље идеје.
  Београду је потребна промена.

 • Dok se bavimo rasvetom SNS uvozi uveliko glasače. Bilo bi dobro proveriti broj promenjenih prebivališta pre leta. Znam da je na Rakovici i Čukarici registrovan neverovatno veliki broj promena prebivališta u vrlo kratkom roku. Informacije kažu da se govori o i do 20 puta više ljudi koji su kao novu adresu naveli na tim opštinama.