Beograd Saopštenje

Novogodišnja rasveta  nastavak korupcije i ruganje gladnim građanima

Odluka beogradskih vlasti da ove godine samo za novogodišnju rasvetu izdvoji blizu 190 miliona dinara predstavlja nastavak koruptivnih poslova gradske vlasti predvođene Sinišom Malim i direktno ruganje siromašnim građanima Srbije.

Oko 1300 novih ukrasa  kupljeno je ponovo od firme Kip Lajt za 170 miliona dinara, dok će za popravku ukrasa  Beograđani platiti još 17,5 miliona dinara, iako su ukrasi pod garancijom.

Ovome treba dodati troškove struje od oko 2,5 miliona dinara  jer će ukrasi koje gradske službe uveliko postavljaju po beogradskim ulicama, ove godine zasvetleti mimo svake logike početkom novembra, a ko zna kada će biti skinuti jer su i ove godine blještali skoro do početka proleća.

Podsećamo da grad već nekoliko godina nabavlja ukrase baš od ove firme, a portal Pištaljka je utvrdio da je reč o nameštenom tenderu pošto je Grad tražio da se kupe isključivo ukrasi grčkog proizvođača koje u Srbiji prodaje samo Kip Lajt.

Novac za ukrase dolazi iz gradske kase. To je dakle subvencija koju Grad uplaćuje gradskom preduzeću Javno osvetljenje, koje nabavlja novogodišnje svetiljke. Prošle godine je za ukrašavanje potrošeno 150 miliona dinara, a 2015. više od 50 miliona dinara što znači da je beogradska vlast za poslednje četiri godine samo na novogodišnje ukrase potrošila oko četiri miliona evra novca građana Srbije i Beograda.

Ako Siniša Mali nije znao šta da radi sa tolikim parama, podsećamo ga da u Srbiji i u Beogradu broj korisnika narodnih kuhinja veći iz godine u godinu.  Međutim, ručka u vidu pola litre kuvanog jela i pola vekne hleba nema za sve članove ugroženih porodica već taj jedan obrok mogu da podele svi gladni u kući. Ako ne veruje Dosta je bilo, neka pogleda u planove Crvenog krsta za 2017. Njegove nove sijalice iznose dve trećine godišnjih budžetskih izdvajanja za ceo Crveni krst Srbije.

Ukazujemo Malom i da on ove godine za nove lampione namerava da izdvoji četiri puta veću sumu nego što je ove godine opredenjeno za obnovu narodnih kuhinja u Srbiji. Da će njegove sijalice koštati kao celokupna podrška Vlade Srbije razvoju zadrugarstva u Srbiji ili kao četvrtina rashoda ove države na preventivne zdravstvene preglede.

images (3)

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nije mi jasna jedna stvar. Imate program u 20 tačaka za Beograd a na sajtu ste ga stidljivo stavili tako da se jedva vidi.
    Stavite taj program na vidljivo mesto na glavnom hederu sajta. Ne verujem kako to sebi dopustate?
    To je aktuelna tema, to slu sledeći izbori.

    • U pravu ste, evo upravo završavamo nov heder sajta, pa će biti vidljiviji. Hvala što nas pratite.

  • Beograd od firme Keep Light vec vise od 20 godina kupuje ove lampione, tacnije jos od zime 1996. godine.
    Kako je ova tasna masna firma dobila posao da osvetljava Beograd, da i mnoge vazne INSTITUCIJE kao sto je na primer i jedna locirana na Banjici, a iz kontraobavestajnog i obavestajnog sektora.
    Gradjani BEOGRADA pogadjaju koju vaznu instituciju iz sektora obavestajnog rada je osvetlila firma Keep Light, a nije CIA.
    Zar ne treba reci glasno i jasno DOSTA JE BILO osvetljenja od strane firem Keep Light, jer mi volimo NASU BIA.
    Hajmo sada sve sa BANJICE NA POLIGRAF ko stiti vlasnika firme Keep Light, da se javno oglasi, da nije Bata G. – keramicar ili je to sam Vucic.
    DO POBEDE,
    Jozo daj vode

    • Ha ha ha,prosvetli nas jos malo Jozo. Ti to lagano radis iz ilegale. Ajde navedi nam ime jednog politicara, vlasnika uspesnog preduzeca, sefa Tvizije i dnevne stampe it’d itd,a da nije BIO saradnik Udbe, DB-a,BIA i VOA jos od studentskih dana. Visoka drustvena politika,komplikovana razvojna ekonomija,medju partijske spletke i ostali politicki tracevi neinteresuju raju,to je samo zamlacivanje vremena. Gradjane Srbije INTERESUJE zasto je radni sat 130 dinara,sta to sprecava ove iz “specijalnog odeljenja” da minimalna cena radnog sata iznosi,recimo 800 dinara. Tako treba postaviti pitanje partiji ciji si simpatizer,a ne stalno o teoriji zavere i o lopovcinama. Zasto nije minimalna cena rada u Srbiji (recimo) 800 dinara pa da vidis kako se radi,stvara i STEDI i dobro zivi.Pa pitanje u kakvom drustvenom uredjenju mi to zivimo . Da li je ovo feudalizam i KOMUNIZAM. Mislim da je gdin. Pavlovic merodavan da objasni. Jedino je siromasan covek poslusan i strpljiv gradjanin. Nema vremena za revoluciju,fakture mu nedaju da digne glavu gore.

      DOSTA JE BILO Spanskih serijala.

    • Luka (ili Radovane), sto si postao sitnicar pa ti si od obicnog pomocnog radnika u radnickoj menzi kod tvog komsije dosao na naslovne strane svih TV i novinskih clanaka sirom sveta. Uspeo si da se sa svojom Keep Light proslavis da vise od dve decenije zamajavs GRADJANE SRBIJE I BEOGRADA. Seti se kako si prosio za koru hleba na NASEM KOSOVU, a sad si postao poznat po lopovluku sa velikim igracima malog sns. Zato gledaj i uci od najboljih jer si ti Luka samo jedan obican prevarant.
      DO POBEDE.
      50 Jasmin

    • Kakva je ovo diskusija? Šta to mi ne znamo a trebalo bi da znamo? Podelite s nama.

  • Sve što se u Beogradu navodno gradi i radi, radi se samo iz tog razloga: da bi se Mali i ekipa “ugradili”, to svim Beograđanima treba da bude jasno.

  • Novogodišnja rasveta postavljena već 2. oktobra u Knez Mihajlovoj znači samo jedno. SNS je sve vreme u kampanji. U konkretnom slučaju je kampanja pred “beogradske izbore”.
    Nadam se da će Beograd shvatiti ko laže i krade, a kome je stvarno stalo do boljitka u Beogradu.
    Neka Dosta je bilo pobedi! Ima najbolje ljude, najbolje metode i najbolje ideje.
    Beogradu je potrebna promena.

  • Dok se bavimo rasvetom SNS uvozi uveliko glasače. Bilo bi dobro proveriti broj promenjenih prebivališta pre leta. Znam da je na Rakovici i Čukarici registrovan neverovatno veliki broj promena prebivališta u vrlo kratkom roku. Informacije kažu da se govori o i do 20 puta više ljudi koji su kao novu adresu naveli na tim opštinama.