VIDEO Beograd Državna uprava Predavanje

(VIDEO) Šta nije pravedno kod “besplatnih” izleta za penzionere

Kada su u pitanju “besplatni programi” koje organizuju mnoge beogradske opštine, uzećemo za primer “besplatne izlete za penzionere” i “besplatne škole plivanja”. Kada su izleti za penzionere u pitanju, niko se izgleda ne pita koliko je penzionera išlo na izlet, niti koliko je ukupno penzionera u opštini. Istina je zapravo da svi penzioneri plaćaju izlet za manji broj penzionera.

Isti je slučaj i sa “besplatnim” školama plivanja. Mehanizam je sledeći – političar u nekoj opštini ima većinu, onda napravi svoj privatni klub koji o trošku opštine organizuje školu “besplatnog” plivanja. Prvo je pitanje – da li mogu sva deca da pohađaju tu školu? Na papiru mogu, ali svima je jasno da ne možete svu decu da stavite u bazen. Suštinski, to znači da od sve dece samo mali broj može da koristi ovaj program, ali da svi plaćaju.

Naravno, jedan od projekata bi legitimno mogao da bude – Besplatna škola plivanja, ali onda zaista mora da bude za svu decu. I, naravno, ne mogu privatne firme predsednika opštine da pružaju usluge.

 

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar