Источна Србија Саопштењe Туризам

Ртањ – место где одмара наш новац а не наша деца

Планина Ртањ. Многе генерације ђака смедеревских школа провеле су рекреативне наставе управо овде – дружећи се и учећи о природи, географији, биологији…

 Иначе, у ово одмаралиште је од 2012. године па до данас уложено чак 41 милион динара.

А оно изгледа изгледа као вила Промаја из Ципелића. Оронуло, старо, зарасло у коров и потпуно неодржавано.

Ове године владајућа коалиција планира још два 2 милиона динара улагања.

А зашто? Чак и да заврше то реновирање, са ове стране планине – означене и уређене стазе уопште не постоје. Не постоје ни други потребни садржаји за једно овакво одмаралиште, пре свега основни спортски и туристички елементи. Или да скратимо, не постоји ништа што би представљало разоноду деци. Овде можете видети и слике.

Па онда да питамо челнике града, садашњу власт, зашто наставља да улаже новац у пројекат који је и даље на почетку? Зашто се не бави одговорнима, због којих ово већ није завршено?  За оволики новац, то је требала бити наша реалност одавно.

Смедеревске школе организују деци прескупе екскурзије по разним планинама и бањама, док наш град у власништву има један потенцијално предиван планински комплекс.

Очигледно да нико нема интереса да се ово доведе у ред и оспособи за употребу.

Али можда има интереса да се обнови фасада и ПВЦ столарија? На објекту који није ограђен нити заштићен, тако да ће сутра некоме бити на извол’те да се “послужи”? За некога све, за сваког понешто – ето слогана за акцију наше власти.

Град Смедерево има невероватну опцију за приступачан одмор, на који би могли рачунати сви ђаци. Па чак и они који не могу лично да га приуште (јер би имали помоћ Града).

Да не причамо о томе да би се овакав ресурс могао користити током целе године, а све како би деца што више времена проводила у природи, на чистом ваздуху, притом и учећи.

Једно су самохвалоспеви које можемо да чујемо од власти, а друго је оно што у реалности видимо да су приоритети.

Оно што је сигурно, деца Смедерева нису.

 

Ознаке

ДЈБ Смедерево

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар