Ауторски текст Војводина Саобраћај

Ђачки „руски рулет“ у Каћу

Без обзира на циљ, никада није мудро ни упутно давати обећања која не можеш испунити, нити тражити од својих сарадника да то учине, знајући да немају ингеренције за тако шта.

Часни људи чине добра дела, а за узврат не траже никаква признања. Некада то чине да се ни не зна ко је то и зашто урадио!

Један такав човек био је и пок. Гојко Куновац, привредник из Каћа, власник предузећа „Унимет“, у коме је запослено пар стотина радника. Своју уштеђевину, стечену тридесетогодишњим радом у Шведској, уложио је у своје предузеће, а око милион евра уложио је 1997. године у асфалтирање главне каћке улице, дужине 4.2 километара, ширине 8 метера, са две саобраћајне и две бициклистичке траке, оивичене ивичњацима са обе стране, целом дужином, на којој се простире улица Краља Петра I и Светосавка улица.

Свуда су били обележени пешачки прелази са одговарајућим саобраћајним знацима. А нарочито у близини сваке од три каћке школе, вертикалном и подном сигнализацијом.

Данас Каћ нема свог добротвора! На улицама су искривљени саобраћајни знаци, не виде се ни места на којима су били обележени пешачки прелази што је велики проблем за децу која похађају основну школу “Ђура Јакшић” у каћком насељу „Крајишник“.

Све је као пре двадесет и више година. Сеоске власти се мењају, пред изборе се обећава све и свашта, а онда завлада тишина и нико ништа не помиње.

Старији, већ навикнути на празна обећања, ћуте и одмахују руком, а деца, нарочито ђаци прваци, свакодневно претрчавају Светосавску улицу, молећи бога да их возачи на време примете. Забринути родитељи својевремено су апеловали на власти и контактирали месну заједницу, али није било слуха за овај проблем.

До када ће трајати овај ђачки „руски рулет“ у Каћу, време ће показати.

До тада, савест свих нас је на потезу.

Стеван  Јовановић, новинар
Каћ

КАКО ПРЕЋИ УЛИЦУ

Да л` се деца стварно воле,
ил` су само то пароле?!

Да се деца стварно воле,
к`о што кажу те пароле,

Путари би нацртали,
барем зебру испред школе,

А лежећи полицајци,
ако нису по пропису,

Онда знаке поставите,
они барем скупи нису !

Када правог знака нема,
тад` искрсне сто проблема,

За проблеме многи знају,
ал` их споро решавају !

Стеван Јовановић

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар