Ауторски текст Јужна Србија

Пристојну земљу треба да воде пристојни људи

“Најлакши начин да се процени интелигенција владара је да се погледа у људе који га окружују.” Николо Макијавели

Србија је тренутно земља у којој не постоје независне институције, владавина права, у којој је појединац јачи од система, у којој се одговорност пребацује на претходне власти, где влада страх међу грађанима и нема слободе медија.

Странке зарад власти дају лажна обећања не водећи рачуна о интересима грађана. Једни исти људи деценијама кроје судбину грађанима Србије, па тако жељни власти, положаја и новца прелећу из једне у другу странку. За њих морал не постоји, образа немају, а о части и поштењу да не причамо. Њихово прелетање нема никакве везе са политичком идеологијом, већ искључиво са остварењем личних интереса, али и за то их владајућа партија награђује.

Наступ народних посланика из СНС-а обилује примитивизмом, увредама, клеветама, цинизмом, сарказмом, пребацивањем одговорности на друге и то са јасном свешћу и циљем да понизе супарника.

Грађане је срамота када их слушају како безочно лажу на туђу штету, а у своју корист, ради скупљања политичких поена, како би се додворили вођи који пак потпуно свесно и намерно лаже и обмањује грађане свакодневним изјавама како напредујемо, како ће плате и пензије бити веће, како ћемо боље живети.

Његово право је да прича оно што треба неко да чује, али та обећања даје последњих пет година, а напретка нема. Чак нам је све горе и горе. Србија треба бити уређена земља у којој се лепо и радо живи, у којој закони и правила важе за све.

Зато је једини спас за Србију и друштво да се пристојни људи укључе у политику како би се ствари мењале на боље, јер у супротном, пропадање Србије ће се наставити, а сви ми ћемо бити саучесници у томе својим неделовањем.
Србију треба да воде људи чисте прошлости, људи од интегритета и са израженим осећајем одговорности, поштени људи који имају довољно храбрости и смелости да стану на пут корупцији и криминалу, буразерској економији и партократији, они који се залажу за потпуну транспарентност јавног сектора и владавину људских права.

Игор Стојановић
Координатор за Топлички округ и члан Главног одбора

 

Ознаке

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo Igore! Kad bi bilo više tako pristijnih, kulturnih i poštenih ljudi kao što si ti i koji bi se aktivno uključili u politički život, nama bi već sutra bilo znatno bolje, makar na psihičkom planu, a kasnije u svim sferama.