VIDEO Скупштина

Ана Стевановић: Када ће се коначно окончати “привремено” смањење плата и пензија?

Председнице Владе,

Када ће Влада Републике Србије Народној Скупштини упутити предлог закона којим би се окончало наводно, привремено умањење плата и пензија? Привремено не може бити нешто што траје већ пуне три године. Грађани Србије имају право да знају куда су преусмерене њихове плате и пензије и када ће бити враћене на пређашње стање.

Министре просвете, науке и технолошког развоја,

Да ли ћете и када сменити Милана Пушицу, директора основне школе Краљ Александар И на Новом Београду. Преко 800 ученика има на располагању само два морка чвора која су у неадекватном стању, двориште је небезбедно пошто га окружује зарђала и поломљена ограда, као и полупани бетонски блокови у дворишту.

Министре културе,

Докле се стигло са реализацијом закључка Владе од новембра 2016. године поводом правних, статусних и имовинских питања Музеја ваздухопловства? Да ли је написан предлог новог оснивачког акта Музеја ваздухопловства и када ће почети са радом нови Управни и Надзорни одбор?

Министре одбране,

Како објашњавате то да је, и поред тога што Влада није још донела никакву одлуку којм би ставила ван снаге свој сопствени план о конституисању нове установе културе, Министарство одбране је самовољно покренуло процесе који нису одобрени на Влади?

Минстре финансија,

Да ли је финансирање Музеја ваздухопловства предвиђено планираним буџетом Владе Републике Србије за 2018. годину?

Министре трговине, туризма и телекомуникација,

Да ли ваше министарство има јасно дефинисану стратегију развоја туризма која би од Србије направила туристичку атракцију на Балкану, а да не укључује новогодишњу расвету постављену у септембру месецу?

Председниче Вучићу,

Данас је 80. дан како сте обећали да ћете медијима доставити доказе за своје тврдње у вези са изјавом датом на телевизији Пинк како су, наводно, медијска удружења, затим како сте рекли ‘’лажне истраживачке куће’’, и политичке организације које су организовале протесте, добијале новац за кампању против вас због случаја у Савамали. Поменули сте износ од 35 до чак 40 милиона евра утрошен у наводну кампању против вас, тако да
понављамо, кад можемо очекивати конкретне доказе за ову тврдњу?

Председниче Вучићу,

Како је могуће да нам БДП расте тако муњевито, најбрже у региону, и постоји ли опасност да се превише развијемо?

Председнице Скупштине,

Када ће коначно почети да се одржавају редовни колегијуми у Народној Скупштини? Када ћемо добити план рада Скупштине, годишњи план рада као што то Пословник налаже, јер ми годину и по дана, конкретно од 3. јуна прошле године радимо стихијски, по хитном поступку, у обједињеним расправама, не знајући данас који ће нам уопште закони бити на дневном реду наредне недеље. Подсећамо вас и да на дневни ред ставите предлог о својој смени, као што сте обећали у неколико наврата.

До сада смо 20 пута постављали питања, ово је 21. пут да то чинимо, до сада нисмо добили ни један једини одговор упркос чињеници да председница Скупштине има законски рок, од 15 дана да на та питања одговори. Стога, понављам питање сада у овом 21. обраћању, када ћемо коначно добити одговоре на та питања?

Ово је такође, чак 27. пут да постављамо питање актуелном председнику Републике Србије, Александру Вучићу. Када ће председник државе престати да крши Устав и поднети оставку на функцију председника СНС, како не би био у сукобу интереса и како би коначно постао председник свих грађана Републике Србије?

(Скупштина, 12.10.2017.)

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар