VIDEO Skupština

Ana Stevanović: Kada će se konačno okončati “privremeno” smanjenje plata i penzija?

Predsednice Vlade,

Kada će Vlada Republike Srbije Narodnoj Skupštini uputiti predlog zakona kojim bi se okončalo navodno, privremeno umanjenje plata i penzija? Privremeno ne može biti nešto što traje već pune tri godine. Građani Srbije imaju pravo da znaju kuda su preusmerene njihove plate i penzije i kada će biti vraćene na pređašnje stanje.

Ministre prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,

Da li ćete i kada smeniti Milana Pušicu, direktora osnovne škole Kralj Aleksandar I na Novom Beogradu. Preko 800 učenika ima na raspolaganju samo dva morka čvora koja su u neadekvatnom stanju, dvorište je nebezbedno pošto ga okružuje zarđala i polomljena ograda, kao i polupani betonski blokovi u dvorištu.

Ministre kulture,

Dokle se stiglo sa realizacijom zaključka Vlade od novembra 2016. godine povodom pravnih, statusnih i imovinskih pitanja Muzeja vazduhoplovstva? Da li je napisan predlog novog osnivačkog akta Muzeja vazduhoplovstva i kada će početi sa radom novi Upravni i Nadzorni odbor?

Ministre odbrane,

Kako objašnjavate to da je, i pored toga što Vlada nije još donela nikakvu odluku kojm bi stavila van snage svoj sopstveni plan o konstituisanju nove ustanove kulture, Ministarstvo odbrane je samovoljno pokrenulo procese koji nisu odobreni na Vladi?

Minstre finansija,

Da li je finansiranje Muzeja vazduhoplovstva predviđeno planiranim budžetom Vlade Republike Srbije za 2018. godinu?

Ministre trgovine, turizma i telekomunikacija,

Da li vaše ministarstvo ima jasno definisanu strategiju razvoja turizma koja bi od Srbije napravila turističku atrakciju na Balkanu, a da ne uključuje novogodišnju rasvetu postavljenu u septembru mesecu?

Predsedniče Vučiću,

Danas je 80. dan kako ste obećali da ćete medijima dostaviti dokaze za svoje tvrdnje u vezi sa izjavom datom na televiziji Pink kako su, navodno, medijska udruženja, zatim kako ste rekli ‘’lažne istraživačke kuće’’, i političke organizacije koje su organizovale proteste, dobijale novac za kampanju protiv vas zbog slučaja u Savamali. Pomenuli ste iznos od 35 do čak 40 miliona evra utrošen u navodnu kampanju protiv vas, tako da
ponavljamo, kad možemo očekivati konkretne dokaze za ovu tvrdnju?

Predsedniče Vučiću,

Kako je moguće da nam BDP raste tako munjevito, najbrže u regionu, i postoji li opasnost da se previše razvijemo?

Predsednice Skupštine,

Kada će konačno početi da se održavaju redovni kolegijumi u Narodnoj Skupštini? Kada ćemo dobiti plan rada Skupštine, godišnji plan rada kao što to Poslovnik nalaže, jer mi godinu i po dana, konkretno od 3. juna prošle godine radimo stihijski, po hitnom postupku, u objedinjenim raspravama, ne znajući danas koji će nam uopšte zakoni biti na dnevnom redu naredne nedelje. Podsećamo vas i da na dnevni red stavite predlog o svojoj smeni, kao što ste obećali u nekoliko navrata.

Do sada smo 20 puta postavljali pitanja, ovo je 21. put da to činimo, do sada nismo dobili ni jedan jedini odgovor uprkos činjenici da predsednica Skupštine ima zakonski rok, od 15 dana da na ta pitanja odgovori. Stoga, ponavljam pitanje sada u ovom 21. obraćanju, kada ćemo konačno dobiti odgovore na ta pitanja?

Ovo je takođe, čak 27. put da postavljamo pitanje aktuelnom predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću. Kada će predsednik države prestati da krši Ustav i podneti ostavku na funkciju predsednika SNS, kako ne bi bio u sukobu interesa i kako bi konačno postao predsednik svih građana Republike Srbije?

(Skupština, 12.10.2017.)

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pomenite i 62 000 000 dinara koji su iz budzeta Srbije dodeljeni novopecenom srbinu Ralfu Fajnsu za snimanje filma. Malo li je 500 000 eura? Ministarstvo kulture je potvrdilo tu informaciju.