Београд Образовање Саопштењe

Како је већник осумњичен за тровање деце поднео оставку

На захтев опозиционих одборника ГО Звездара, дана 23.10.2017. одржана је ванредна седница ГО Звездара. Повод за ванредну седницу био је недавни догађај тровања 150 ученика у четири основне школе, храном из кетеринг фирме већника ГО Звездара Бранислав Пауновића (СНС).

Прва тачка дневног реда била је „Предлог решења о утврђивању престанка функције члану већа Градске општине Звездара“. Међутим, у току седнице смо сазнали да је већник Бранислав Пауновић поднео оставку пре 20 дана, дакле  3. октобра  на дан када је приведен и са образложењем „из личних разлога“. Истог дана када је поднео оставку се у ГО Звездара одржавала редовна седница СО Звездара и био је приметан немир међу одборницима владајуће коалиције СНС, СПС и ГГМ.

Као одборници опозиције покушавали смо да укажемо ко је Бранислав Пауновић и колико је погубна политика СНСа јер на одговорне функције поставља неквалификован кадар покушавајући да намири политичка дуговања. Бранислав Пауновић је иначе донирао и делио сендвиче СНС симпатизерима на скуповима уочи парламентарних и локалних избора 2016. Такође хтели смо да укажемо на сукоб интереса јер се већник са 100% радног времена на месту већника у општини Звездара бавио снабдевањем хране за четири основне школе.

Председник Скупштине општине Звездара је по угледу на партијску колегиницу Мају Гојковић, одузимао реч одборницима опозиције под изговором да се удаљавају од теме иако су само износили чињенице о сада већ бившем већнику општине Зведара, Браниславу Пауновићу.

Доста је било – Звездара

Фирма функционера са Звездаре (СНС) осумњичена за тровање београдских школараца

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар