Војводина Саобраћај Саопштењe

Kруг двојке као круг око Шумице

Дуго смо у Кикинди ишчекивали неку импозантну инвестицију.

Како нам најављује градска власт, ускоро ће грађани имати могућност да поред фонтане, уживају у још једном грађевинском чуду. Наиме, данима је већ затворен саобраћај из правца Микронасеља према Башаиду због изградње новог кружног тока. Ради се о трошењу суме од 50 милиона динара!

Градска власт свакако има искуства са оваквим грађевинским подухватима. За време радикалске власти, пре десетак година, је никао цветни кружни ток на раскрсници улица Краља Петра и Чанадске. Поучени фантастичним искуством првог кружног тока, одлучили су се за још ВЕЋИ и БОЉИ на улазу у наш град. Држећи се оне старе “ …где год нађеш згодно место ти кружни ток изгради…” јесењи радови не престају.

Није искључено да градска власт прати тренд у престоници, јер је и тамо у току преуређење кружног тока на Славији. Пошто ништа не треба препуштати случају, требало је и у Кикинди што пре направити нови кружни ток, да грађани осете чари престонице. Тако ће Кикинђанима бити једноставније да се снађу у београдској џунгли на асвалту, познаваће боље право првенства у саобраћају и доћи ће до смањења броја саобраћајних незгода. Попут ланчане реакције, у овом пројекту, биће спојено лепо са корисним. Питамо се да ли ће, по угледу на Београд да нам локални властодршци  ту направе и певајућу фонтану, или бар да нам у октобру ставе новогодишње украсе.

Да би уопште дошло до неког великог улагања потребно је прво извршити анализу неопходности исте. Према статистичким подацима на овој раскрсници нису се често дешавали саобраћајни удеси, саобраћај ту није успорен, нити има гужве у том делу града. Зато остаје нејасно да ли је у овом тренутку Кикинди била неопходна баш оваква инвестиција. Ипак се ради о трошењу суме од 50 милиона динара!

Покрет Доста је било је у више наврата указивао на ударне рупе на коловозу које још нису закрпљене у целости. Такође, коловоз и тротоари у већини улица су у катастрофалном стању нарочито када падне киша. ( Змај Јовина, Србобранска, Г. Драпшина итд.)

Залажемо се за транспарентно трошење новца из буџета, где ће се тачно знати колико је и на које пројекте потрошен сваки динар грађана Кикинде. Сматрамо да пре почетка радова, прво треба саслушати реч грађана и на тај начин решавати локалне проблеме, а не новац трошити немилице под диктатом владајуће странке.

Градски одбор Доста је било Кикинда

Ознаке

ДЈБ Кикинда

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Велика глупост и тотално промашен приоритет. Ипак, не бих овај поредио са радикалским из више разлога, прво онај је био потребан, а друго коштао је 42,6 пута мање! За 50 милиона може да се асфалтира 3 км пута. А апотека дужна 100 милиона, брука!