Vojvodina Saobraćaj Saopštenje

Krug dvojke kao krug oko Šumice

Dugo smo u Kikindi iščekivali neku impozantnu investiciju.

Kako nam najavljuje gradska vlast, uskoro će građani imati mogućnost da pored fontane, uživaju u još jednom građevinskom čudu. Naime, danima je već zatvoren saobraćaj iz pravca Mikronaselja prema Bašaidu zbog izgradnje novog kružnog toka. Radi se o trošenju sume od 50 miliona dinara!

Gradska vlast svakako ima iskustva sa ovakvim građevinskim poduhvatima. Za vreme radikalske vlasti, pre desetak godina, je nikao cvetni kružni tok na raskrsnici ulica Kralja Petra i Čanadske. Poučeni fantastičnim iskustvom prvog kružnog toka, odlučili su se za još VEĆI i BOLJI na ulazu u naš grad. Držeći se one stare “ …gde god nađeš zgodno mesto ti kružni tok izgradi…” jesenji radovi ne prestaju.

Nije isključeno da gradska vlast prati trend u prestonici, jer je i tamo u toku preuređenje kružnog toka na Slaviji. Pošto ništa ne treba prepuštati slučaju, trebalo je i u Kikindi što pre napraviti novi kružni tok, da građani osete čari prestonice. Tako će Kikinđanima biti jednostavnije da se snađu u beogradskoj džungli na asvaltu, poznavaće bolje pravo prvenstva u saobraćaju i doći će do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda. Poput lančane reakcije, u ovom projektu, biće spojeno lepo sa korisnim. Pitamo se da li će, po ugledu na Beograd da nam lokalni vlastodršci  tu naprave i pevajuću fontanu, ili bar da nam u oktobru stave novogodišnje ukrase.

Da bi uopšte došlo do nekog velikog ulaganja potrebno je prvo izvršiti analizu neophodnosti iste. Prema statističkim podacima na ovoj raskrsnici nisu se često dešavali saobraćajni udesi, saobraćaj tu nije usporen, niti ima gužve u tom delu grada. Zato ostaje nejasno da li je u ovom trenutku Kikindi bila neophodna baš ovakva investicija. Ipak se radi o trošenju sume od 50 miliona dinara!

Pokret Dosta je bilo je u više navrata ukazivao na udarne rupe na kolovozu koje još nisu zakrpljene u celosti. Takođe, kolovoz i trotoari u većini ulica su u katastrofalnom stanju naročito kada padne kiša. ( Zmaj Jovina, Srbobranska, G. Drapšina itd.)

Zalažemo se za transparentno trošenje novca iz budžeta, gde će se tačno znati koliko je i na koje projekte potrošen svaki dinar građana Kikinde. Smatramo da pre početka radova, prvo treba saslušati reč građana i na taj način rešavati lokalne probleme, a ne novac trošiti nemilice pod diktatom vladajuće stranke.

Gradski odbor Dosta je bilo Kikinda

Oznake

DJB Kikinda

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Velika glupost i totalno promašen prioritet. Ipak, ne bih ovaj poredio sa radikalskim iz više razloga, prvo onaj je bio potreban, a drugo koštao je 42,6 puta manje! Za 50 miliona može da se asfaltira 3 km puta. A apoteka dužna 100 miliona, bruka!