Београд Екологија Саопштењe Урбанизам

Доста је било ђубрета на Бежанијској коси

Грађани Треће месне заједнице Бежанијска коса, посебно они који живе у улици Срђана Алексића, код окретнице аутобуса 74 и 75, постали су заточеници фекалија, смрада, ђубрета, пацова, чопора паса и “картон насеља” тик уз окретницу. Безброј жалби су грађани ове месне заједнице упутили надлежним институцијама, од градских до републичких, али одговоре никада нису добили.

Подједнако нехумано живе и становници зграда који редовно плаћају порезе и комуналије, као и становници „картон насеља“ које се налази одмах поред окретнице.

Становници “картон насеља” скупљају секундарне сировине и гомилају их код својих уџерица. Гледајући их како живе, јасно вам је да падају у воду све оне приче о инклузији у заједницу, јер се градске и републичке структуре односе према њиховој ситуацији као према апстрактном проблему, а не као према људима од крви и меса.

Одговорни ни грађане у зградама не посматрају ништа боље. Цистерна за прање улица прође овим делом града два до три пут годишње јер, према речима једне од комуналних служби, грађани из Треће месне заједнице спадају у категорију „седмог реда“. Овако оцењени грађани се рано ујутро буде уз петлове, блејање оваца, магарце и музику, а увече су сретни што су стигли последњим аутобусом из града док је још довољно осветљено па су релативно безбедни од чопора паса.

На позиве да помогне се једино одазива интервентна полиција, али ни они не залазе у “картон насеље”. И Зоо хигијена тврди да чопори паса из тог подручја нису у њиховој надлежности. И ту није крај. Овај део служи као депонија на коју власници фирми бацају све, од медицинског отпада до крша, грађевинског отпада, па чак и азотно ђубриво.

Зато сваки позив Александра Шапића, председника Општине Нови Београд, да “будемо хумани” пада у блато и ђубре Треће месне заједнице на Бежанијској коси. Смеће у коме живе грађани овог насеља види се и на Гугл мапама, и простире се све до Бежанијског гробља.

Очигледно је да ће жалбе и молбе остати депоноване негде у бирократским архивама надлежних јер је то „хумано“, све док једног дана у овом крају не избије нека озбиљна епидемија.

Становници Бежанијске косе захтевају од власти Града Београда и Републике Србије да им омогуће људске услове за живот, а да становницима “картон насеља” обезбеде место где ће живети као људи.

 

Екипа Фејсбук странице Добро јутро Бежанијо

 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vidite ovako ja sam pravedan i clan sa DJB i ovo sto ste napisali nije u redu.Kakve veze ima Sapic sa odnosenjem smeca iako je predsednik opstine?Svi znamo da je za to zaduzena gradska vlast i JK Cistoca Beograd.Zato nemojte molim vas da mesate fondaciju “Budi human” koja pomaze maloj deci i odnosenje smeca na teritorije opstine Novi Beograd.Gradska vlast ne voli Sapica i zato to radi takve stvari stvara lazne deponije i okrivi predsednika opstine a oni krivi za to!Ja volim istinu i vi sami ste napisali da gradjani zahtevaju od gradske i republicke vlastida urede to i da zive normalno.Samo objektivnost trazim,pa nemojmo i mi sada da napadamo neke ljude koji nisu krivi ja sam iz razloga pravednosti i istine clan DJB.Naprednjacka stranka je veliko zlo koje se desili ovoj drzavi i ovom gradu i zato moramo reci samo istinu i boriti se istinom.Hvala na razumevanju.