VIDEO Образовање Скупштина

(ВИДЕО) Ана Стевановић – Необразованим народом се најлакше манипулише

Поново понављамо да овај предлог дуалног образовања уопште није добар и апелујемо да повучете овај закон из процедуре како бисте спровели оне реформе које су преко потребне.

Један од предлога о коме ћемо касније причати када будемо говорили о осталим законима тиче се бесплатних уџбеника. То је једна од мера која је врло лако спроводљива, за коју постоји и те како довољно новца у буџету, тако да не знам због чега не бисте то прихватили.

Када говоримо о бесплатним уџбеницима, позвала бих се на један јако леп цитат чувеног италијанског публицисте Итала Калвина, који каже следеће – земља која уништава своје школство никад то не чини само због пара, јер јој недостају средства, не, једна земља која уништава образовање је одвећ под владавином оних који од ширења образовања страхују јер необразованим народом се најлакше манипулише. Молила бих вас да запамтите овај цитат и да га имате на уму док будемо образлагали наше предлоге за увођење бесплатних уџбеника за ученике свих средњих и основних школа, зато што новца у буџету за то и те како има, а корист коју можемо имати од тога је вишеструка. Захваљујем се.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар