VIDEO Образовање Скупштина

(ВИДЕО) Бранка Стаменковић – Покушавамо да децу 21. века угурамо у систем из 19.

Ово је још један амандман којим тражимо брисање овог члана као што тражимо брисање свих чланова Предлога закона о дуалном образовању, јер смо уверени да је доношење овог закона у најмању руку преурањено.

Морамо да реформишемо наш образовани систем јер је он лош, он је застарео и неправедан, али у тој реформи не можемо да крећемо да зидамо кућу од крова, него од темеља.

Ми сад уводимо дуално образовање да бисмо некако оправдали лоше резултате на крају основног школског образовања, јер деца завршавају основну школу са врло мало знања, а такву ситуацију имамо због тога што наш образовани систем, пре свега касни деценијама у модернизацији и реформи начина извођења наставе и начина учења. Изнова слушамо да нешто није у реду са нашом децом, да су деца оваква и онаква, лења неће да уче итд, онда, криви су и родитељи јер су овакви и онакви и упорно покушавамо да родитељи децу 21. века угурамо у систем који ради по моделу из 19. века. Ми морамо коначно да погледамо истини у очи. Времена су се променила, децу не треба прилагођавати старом школству, него школство треба прилагодити деци нових времена. Ја с тога молим да хитно кренемо у реформу предшколског и основно школског образовања и да се манемо приче о дуалном, док темеље не изградимо. Хвала.

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар