VIDEO Obrazovanje Skupština

(VIDEO) Branka Stamenković – Pokušavamo da decu 21. veka uguramo u sistem iz 19.

Ovo je još jedan amandman kojim tražimo brisanje ovog člana kao što tražimo brisanje svih članova Predloga zakona o dualnom obrazovanju, jer smo uvereni da je donošenje ovog zakona u najmanju ruku preuranjeno.

Moramo da reformišemo naš obrazovani sistem jer je on loš, on je zastareo i nepravedan, ali u toj reformi ne možemo da krećemo da zidamo kuću od krova, nego od temelja.

Mi sad uvodimo dualno obrazovanje da bismo nekako opravdali loše rezultate na kraju osnovnog školskog obrazovanja, jer deca završavaju osnovnu školu sa vrlo malo znanja, a takvu situaciju imamo zbog toga što naš obrazovani sistem, pre svega kasni decenijama u modernizaciji i reformi načina izvođenja nastave i načina učenja. Iznova slušamo da nešto nije u redu sa našom decom, da su deca ovakva i onakva, lenja neće da uče itd, onda, krivi su i roditelji jer su ovakvi i onakvi i uporno pokušavamo da roditelji decu 21. veka uguramo u sistem koji radi po modelu iz 19. veka. Mi moramo konačno da pogledamo istini u oči. Vremena su se promenila, decu ne treba prilagođavati starom školstvu, nego školstvo treba prilagoditi deci novih vremena. Ja s toga molim da hitno krenemo u reformu predškolskog i osnovno školskog obrazovanja i da se manemo priče o dualnom, dok temelje ne izgradimo. Hvala.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar