VIDEO Скупштина

(ВИДЕО) Повреда пословника – Бранка Стаменковић vs. Маја Гојковић

Бранка Стаменковић:

Повреда Пословника, члан 103. став 8. и та повреда је начињена два пута, једном у случају јављања колеге Мартиновића, други пут у случају јављања посланика Ристичевића. Обојица су се јавили по Пословнику, а причали су и одговарали као да је реплика у питању. У том смислу овај став 8. члана 103. захтева од вас као председнице Народне скупштине да посланичкој групи којој они припадају одузмете по два минута, које иначе имају за расправу, пошто су злоупотребили јављање по Пословнику да би ушли у реплику.

Молим вас да отклоните ову повреду Пословника тако што ћете одузети по два минута и једној и другој посланичкој групи и у том случају, ако то урадите, не морамо да гласамо о повреди Пословника. Ако то пак не урадите, онда молим да се о овоме гласа у дану за гласање. Хвала.

Маја Гојковић

Нећу то урадити зато што сте тражили селективно, три говорника су у ствари реплицирала, а нису се кретали у оквиру института повреде Пословника. Значи, сва три, Ненад Константиновић, Маријан Ристичевић и Александар Мартиновић. Не знам зашто, дала бих свима реплику, ако је било основа за реплику, овог пута је било. Према томе, нећу и гласаћемо о повреди Пословника.
Дугујем још реплику Вјерици Радети.
Ви, повреда Пословника?
Реч има народни посланик Балша Божовић.
Изволите, али нешто најновије, пошто ова три не могу.

(01.11.2017.)