VIDEO Skupština

(VIDEO) Povreda poslovnika – Branka Stamenković vs. Maja Gojković

Branka Stamenković:

Povreda Poslovnika, član 103. stav 8. i ta povreda je načinjena dva puta, jednom u slučaju javljanja kolege Martinovića, drugi put u slučaju javljanja poslanika Rističevića. Obojica su se javili po Poslovniku, a pričali su i odgovarali kao da je replika u pitanju. U tom smislu ovaj stav 8. člana 103. zahteva od vas kao predsednice Narodne skupštine da poslaničkoj grupi kojoj oni pripadaju oduzmete po dva minuta, koje inače imaju za raspravu, pošto su zloupotrebili javljanje po Poslovniku da bi ušli u repliku.

Molim vas da otklonite ovu povredu Poslovnika tako što ćete oduzeti po dva minuta i jednoj i drugoj poslaničkoj grupi i u tom slučaju, ako to uradite, ne moramo da glasamo o povredi Poslovnika. Ako to pak ne uradite, onda molim da se o ovome glasa u danu za glasanje. Hvala.

Maja Gojković

Neću to uraditi zato što ste tražili selektivno, tri govornika su u stvari replicirala, a nisu se kretali u okviru instituta povrede Poslovnika. Znači, sva tri, Nenad Konstantinović, Marijan Rističević i Aleksandar Martinović. Ne znam zašto, dala bih svima repliku, ako je bilo osnova za repliku, ovog puta je bilo. Prema tome, neću i glasaćemo o povredi Poslovnika.
Dugujem još repliku Vjerici Radeti.
Vi, povreda Poslovnika?
Reč ima narodni poslanik Balša Božović.
Izvolite, ali nešto najnovije, pošto ova tri ne mogu.

(01.11.2017.)

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar