VIDEO Образовање Скупштина

(ВИДЕО) Љупка Михајловска – Власт се одржава тако што уцењује запослене капиларним гласовима

Остало је нејасно на крају да ли склапање и раскид уговора може да обави родитељ мимо воље ученика и ученик мимо воље родитеља.

Министре ми, као и за сваки претходни члан, наш амандман је – брише се, јер сматрамо да овај закон није добар, да нам неће ништа добро донети. Ако већ нисте могли да се одупрете жељи једног човека који, верујем да је веома недоказан, можда је требало повезати га са образовањем одраслих, па онда гомилу младих, који нису завршили средње школе када је за то било време, пре свега жена из руралних подручја, могли сте њих укључити у ово дуално образовање и на неки начин им омогућити можда евентуално потенцијалне послове, а новим надолазећим младим генерацијама дати прилику да се школују за неке конкурентније позиције.

Дубоко верујем да је овај закон направљен да би се смислило како да се владајућа гарнитура дуже задржи на власти, јер се тренутно одржава тако што уцењује запослене да им сакупљају капиларне гласове, а наставиће да се одржава тако што ће нове генерације младих и од њих правити јефтину радну снагу, коју ће онда такође уцењивати са мизерним зарадама. Човек који је гладан, који је сиромашан не може да мисли, не може да промишља и наравно не може да зна у каквој се ситуацији налази и како треба да се бори за бољи положај.

Дакле, још једном вас молим, и у своје име и у име посланичке групе, да одустанете од овог закона. Хвала.