Pravosuđe Saopštenje

Prvostepenom presudom usvojena tužba Radulovića protiv Mire Baste

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo  je prvostepenu presudu kojom je usvojena tužba Saše Radulovića protiv Zajedice sindikata Srbije i potpredsednice Mire Basta. Tuženi su u obavezi da Saši Raduloviću  uplate 100.000 dinara na ime povrede ugleda i časti, 10.000 dinara na ime povrede prava na privatnost, kao i da presudu objave u listu Politika.

Sve je počelo u predizbornoj kampanji 2016. godine kada je Šapićeva funkcionerka Mira Basta javno iznela niz neistina, povredila čast, ugled i pravo na privatnost Saše Radulovića tako što je omogućila uvid u detalje krivične prijave sa sve adresom stanovanja.

Potpredsednica Zajednice sindikata Srbije predvodila je grupu navodnih sindikalnih aktivista, koji su u stvari članovi stranke Aleksandra Vulina sa Savskog venca. Oni su 21. marta 2016. godine podneli krivičnu prijavu protiv Saše Radulovića uz „zvanično“ prisustvo portparolke Tužilaštva.

Pod budnim okom Tanjuga ispred Palate pravde, izneli su niz neistina govoreći da je Saša Radulović hteo da preuzme sve stečajeve u zemlji tako što bi došao na čelo Komore stečajnih upravnika i da je kao stečajni upravnik zloupotrebio službeni položaj. Do sada nije doneta nijedna pravosnažna sudska odluka koja bi potvrdila ove navode.

Osim Tanjuga, javno obraćanje Mire Baste preneo je veliki broj štampanih i elektronskih medija, među kojima dva sa nacionalnom frekvencijom – TV Pink i TV Pink 3, unapred osudivši Radulovića na 12 godina zatvora. To je jedan u nizu dokaza da su pomenuti mediji saučesnici političkog progona koji kulminira u izbornoj kampanji  u atmosferi medijskog mraka, zastrašivanja i kupovine glasova.

Neistine i izvrtanje činjenica u vezi sa stečajnim postupcima koje je vodio Saša Radulović postale su omiljeni paravan iza koga vlast pokušava da sakrije svoju korupciju, kršenje zakona, političku trgovinu na račun građana i koruptivne tajne dilove.

Da je kriv makar i za jednu od mnogih optužbi koje gotovo svakodnevno dolaze od SNS-a i njegovih satelita, Saša Radulović bi odavno bi bio procesuiran.

Saša Radulović je ponosan na sve što je radio u stečajevima koje je vodio, jer je radio u interesu poverilaca i zaposlenih protiv “bizmismena” sa političkim vezama i korumpiranih državnih službenika i agencija koji su pokušavali da razgrabe preostalu imovinu.

U prilogu:

Presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu

images
Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

 • U poslednje vreme razmišljam samo o jednoj stvari – kako u medije?
  I šta se to dešava od predsedničkih izbora do danas, ne možete više ni na N1, nema vas ni na KTV, ne zove vas ni Teša u Balkan Info… Sinoć gledam “Bez cenzure” na KTV, gostovali ste tamo ranije više puta ali niednom od predsedničkih izbora, sinoć emisija, dijalog o Kosovu, gosti Šarović, Miša Vacić, Milica Zavetnica i neki lik iz LSV-a?!? Pazite… Da su Vacić i Zavetnici eminentniji gosti od vas? Pre toga bili Borko Stefanović, Vukadinović i tako neke vanparlamentarne stranke, pa opet neki radikal itd., na N1 gostuju Čeda i ovi njegovi iz LDP-a (jako “bitni” likovi), demokrate, Janković bio već tri puta od izbora ako ne i više, čak i Boška su zvali dva puta, on koji je takođe konstantno pod blokadom, čak se smiluju i u Upitnik da ga pozovu… Ovakav mrak ne sećam se da je bio od izbora 2016. do predsedničkih, tj. znam da nije bio.Gostovali ste u svim pomenutim medijima.Kapiram je taktika da vas gurnu u zaborav, evo i iz Skupštine vas izbacuju ali morate reagovati nekako.Dok se mediji ne otvore ništa od svega što radite.U Skupštini ste dobri ali to nije dovoljno jer malo građana to gleda a mediji ne prenose, tj. prenose ali ne ono što bi trebalo I kako bi trebalo, to znate i sami, već ste pisali o tome.Dakle, po meni sada je zadatak broj 1, mediji, mediji i samo mediji.Rešavajte to pod hitno.To je sada jedini problem.Sve ostalo po strani.Izbori su blizu.Ovo više nije ni cenzura kao što je bila od 2014. do 2017., ovo je nešto neverovatno, ovo je gore od cenzure, ako može to tako da se meri.Nećete uzeti ni 3% na izborima.Neki ni ne znaju za vas, neki vas zaboravljaju.Ako ništa platite negde termin.Izgleda da ne može drugačije.Ne znam šta drugo, osnujte neke svoje novine, ne bukvalno pod vašim imenom već one koje će prenositi vase stavove i program, to je mislim dovoljno, ne treba vam reklamiranje, samo ono osnovno da dođe do ljudi.Nije baš najsrećniji način ali ne znam kako drugačije a bez medija odoste debelo ispod cenzusa… Pišite bar tim lokalnim televizijama da hoćete da gostujete.Svi se negde pojave, SVI, čak i Dveri, bar jednom-dvaput ih puste negde, vi ste imali 0 gostovanja od aprila do danas.Nadam se da shvatate ozbiljnost situacije, ne čekajte izbore, nestaćete sa političke scene…

  • Deluje kao da se formira ono što se formiralo i pred Tadićev pad, “nova” opcija svesrdno podržana od medija. Tako su Nikolić i Vučić na sve strane gostovali imajući odjednom široko otvorena vrata i na medijima koji su ih do juče satanizovali. Ko nije deo tih implicitnih dilova, ostavljaju ga po strani.

  • Nije mi prijatno al moram da priznam da je ova konstatacija tačna (da ništa od rada ako ne dođe do medija; ni od vrata do vrata neće mnogo pomoći mada je SNS to uspeo u vreme kada su mediji bili zatvoreni za njih, premda ne ovoliko kao prema DJB), kao i apel (da mora da ovo bude zadatak broj 1). Samo da dodam. Neki mediji su “mediji” i sve je već rečeno o razlozima zašto DJB neće ni u snu da primiriše njima (niti želi). Ali ima i onih koji nisu baš “režimski blatoidi” već ne zovu DJB zato što se valjda solidarišu sa kolegama/”kolegama” iz ovih kuća koje DJB ne tretira kao medijske. Znam, debilno je solidarisati se sa očiglednim plaćenicima SNS-a, ali eto, čisto dodajem da neki imaju i ovaj razlog.
   Srećno nam bilo!

  • Sve potpisujem,sve je na mestu.
   Iskreno i mene zabrinjava manjak pojavljivanja bilo koga iz DJB bilo gde u vestima ili emisijama.
   Ne secam se kada sam zadnji put video nekoga da gostuje u bilo kojoj emisiji,a verujem da mnogi koji prate rad DJB-a iscekuju tako nesto.

  • Počeli su pomalo da ih pominju i počeli su da ih objavljuju u Danasu. Jučerašnje novine-levo Stevanović,Obradović i Beli,desno Lečić i Jokanović.Ok.Ćutim da ih ne ureknem,jer ovi odmah pojačaju pritisak

 • Poceli su da gube sporove jedan po jedan… I Vulin je izgubio jedan nedavno… Mora da plati i troškove samo što se bojim da ćemo to morati mi da plaćamo.