Војводина Саопштењe

Субвенције за све новосадске малишане

Градско веће Новог Сада донело је на јучерашњој седници одлуку о издвајању 70 милиона динара за трошкове суфинансирања боравка у приватним предшколским установама још 565 деце, за период септембар-децембар 2017. Ова пракса биће настављена и у 2018-ој, јер је за ове намене планирано укупно 250 милиона динара, тј. за око 50 милиона више него у текућој години.

Овом одлуком реализована је иницијатива одборничке групе “Доста је било”, којом смо месецима уназад са скупштинске говорнице захтевали изједначен третман све деце која живе на подручју Града Новог Сада по овом питању. Нагласили смо изузетан значај овог проблема и на нашој трибини, под називом “Радосна детињства новосадских малишана-право или привилегија”, одржаној 24.10.2017, говорећи том приликом и о својеврсној дискриминацији коју Град врши према деци кроз различиту висину субвенције коју исплаћује за боравак у приватним установама и установи чији је оснивач Град.

Поздрављамо одлуку Града да коначно збрине ону децу која до сада нису добијала никаква средства, а новосадским малишанима и њиховим родитељима честитамо велику победу коју смо заједно изборили.

ГО Доста је било – Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар