Vojvodina Saopštenje

Subvencije za sve novosadske mališane

Gradsko veće Novog Sada donelo je na jučerašnjoj sednici odluku o izdvajanju 70 miliona dinara za troškove sufinansiranja boravka u privatnim predškolskim ustanovama još 565 dece, za period septembar-decembar 2017. Ova praksa biće nastavljena i u 2018-oj, jer je za ove namene planirano ukupno 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Ovom odlukom realizovana je inicijativa odborničke grupe “Dosta je bilo”, kojom smo mesecima unazad sa skupštinske govornice zahtevali izjednačen tretman sve dece koja žive na području Grada Novog Sada po ovom pitanju. Naglasili smo izuzetan značaj ovog problema i na našoj tribini, pod nazivom “Radosna detinjstva novosadskih mališana-pravo ili privilegija”, održanoj 24.10.2017, govoreći tom prilikom i o svojevrsnoj diskriminaciji koju Grad vrši prema deci kroz različitu visinu subvencije koju isplaćuje za boravak u privatnim ustanovama i ustanovi čiji je osnivač Grad.

Pozdravljamo odluku Grada da konačno zbrine onu decu koja do sada nisu dobijala nikakva sredstva, a novosadskim mališanima i njihovim roditeljima čestitamo veliku pobedu koju smo zajedno izborili.

GO Dosta je bilo – Novi Sad

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar