VIDEO Саопштењe Скупштина

(ВИДЕО) Гојковић на силу мења резултат гласања

Председница Скупштине Маја Гојковић још једном је јутрос применила силу и прекршила скупштински пословник како би спречила да на дневни ред дође предлог oдлуке о измени чланова Републичке изборне комисије (РИК) који је предложила посланичка група Доста је било.

Гојковић је наочиглед свих посланика и грађана Србије који гледају пренос седнице, грубо фалсификовала резултат гласања о предлогу ДЈБ.

У тренутку када је посланици требало да се изјасне о томе да ли овај предлог ставити на дневни ред, Гојковић је по обичају притисла звонце што је био знак владајућој већини да гласа и подржи да се предлог закона ДЈБ стави на дневни ред.

Када је схватила шта је урадила, напрасно је одлучила да у ствари није било кворума за гласање и опет ”оптужила” скупштински електронски систем е – парламент. Пошто овога пута није притисла звонце, посланици владајуће већине други пут нису уопште гласали да се предлог ДЈБ стави на дневни ред.

Доста је било указује да председница Скупштине континуирано крши процедуре све у циљу да спречи било какву смислену дебату опозиције са владајућом коалицијом, као и критику на рачун рада Владе Србије.  

Гојковић уз помоћ ”звонцета” води рачуна да ниједан предлог опозиције уопште дође на дневни ред скупштине како би се владајућа већина о њему изјаснила. За ових 100 дана заседања ниједан предлог опозиције за допуну дневног реда није стављен на дневни ред јер би у противном владајућа СНС морала грађанима да објасни зашто је против предлога опозиције.

Злоупотреба института скупштинског звонцета које  оригинално служи да се одржава ред и тишина у сали, данас се као бумеранг вратила председници Скупштине и владајућој већини која очито не слуша шта је на дневном реду и гласа искључиво на звоно, по команди.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Morali su jednom da se zajebu 🙂 Ali ko o čemu, ja o medijima.U Blicu izveden školski primer ignorisanja postojanja Dosta je bilo.Piše da je prihvaćen pa odbijen predlog opozicije – ne daj bože da kažu koja je to opoziciona stranka izbacila predlog – a onda su pozvali Kenu iz DS da objasni o čemu se radi.Ni reči o DJB.
  Imao sam malo viška vremena pa sam pomalo pratio zastupljenost opozicionih stranaka u medijima od predsedničkih izbora do danas. Da naglasim odmah na početku, vrlo je važno: SRS je najjača opoziciona stranka, DJB je druga, DS je treća, Dveri četvrta, a onda SDS-LDP-LSV otprilike na istom nivou.
  Radikali su se, od onoga što sam ja zapazio, tri puta pojavili na KTV u emisiji Bez Cenzure, jednom Nemanja Šarović, dvaput Miljan Damjanović, a Vjerica Radeta dva puta na N1.To je samo ono što sam ja zabeležio, možda su se pojavljivali I češće.Plus Šešeljeva solo gostovanja na hepiju I gde već ne, pojavljivanje u Zadruzi I tako dalje.Dakle, bez Šešeljevih cirkuskih gostovanja, radikali su se najmanje pet puta pojavili na nekoj gledanijoj televiziji I u nekom bitnijem mediju.
  Demokrate su maltene redovni gosti Upitnika na RTS.Nada Kolundžija, Nataša Vučković I još jedna žena(poslanica), ne mogu da se setim imena, Tripić ili tako nešto, I sad nedavno Šutanovac.To je četiri puta RTS, Goran Ćirić dva puta na N1, Maja Videnović ako sam dobro potrefio ime jednom na N1, Igor Salak jednom na KTV.Dakle najmanje osam pojavljivanja.Sve ovo se može proveriti na youtube.
  Kada su Dveri u pitanju, Obradović je dva puta bio u Upitniku RTS-a, četiri puta na N1, jednom na RTV, a Srđan Nogo jedanput na N1 – dakle I oni osam puta.
  Što se tiče LDP-a, Čeda Jovanović je dva puta bio na RTS-u u Upitniku, jednom na N1, a jednom je I Nenad Milić bio na N1.Dakle četiri pojavljivanja stranke koja je jedva prešla census I to u koaliciji sa još dve stranke, pojedinačno možda I jače od samog LDP-a.
  Na RTS se nedavno pojavio I novi predsednik DSS Miloš Jovanović iako njegova stranka ne učestvuje u skupštinskim radu – raspao im se poslanički klub.
  SDS je imao dva pojavljivanja u kratkom periodu, Marko Đurišić jednom na RTS I jednom na N1.
  LSV je imao dva gostovanja, Čanak na N1 I jedan od njihovih potpredsednika na KTV.
  I Nova stranka je imala jedno pojavljivanje, Vesna Rakić-Vodinelić na N1.
  Predsednik Levica Srbije koja je vanparlamentarna stranka, na ispod 1%, Borko Stefanović, imao je dva gostovanja – jednom na N1 I jednom na KTV.

 • Nastavak…
  Zavetnici, takođe vanparlamentarna stranka, imali su gostovanje pre neko veče na KTV.
  Janković je bio bar tri puta samo na N1 a verovatno I češće, nisam uspeo baš najbolje da ispratim.
  Dakle da zaključimo, SRS 5 pojavljivanja, Dveri 8 pojavljivanja, DS takođe 8, LDP 4, SDS 2, LSV 2, NOVA 1, Levica Srbije 2, DSS 1, Zavetnici 1, PSG 3+ pojavljivanja na medijima.Samo DJB nisam nigde video a ako ćemo po poslednjim parlamentarnim izborima jedino SRS bi eventualno mogao imati više pojavljivanja od DJB mada ne znam šta to radikali imaju novo da kažu ili ponude kad 27 godina vrte istu priču.
  Plus ova sramota danas u Blicu.
  Dakle, rešiti medije, zadatak broj 1, glavni I jedini zadatak u ovom momentu.Može DJB izbacivati saopštenja koja niko neće prenositi itd. ali to je beznačajno u ovim medijskim uslovima.Dakle valja gasiti vatru – osloboditi medije, delimično naravno, jer potpuno ih osloboditi je nemoguće.Bez toga ni census nije moguć na sledećim izborima.Puno uspeha u daljem radu.

 • Ови СНС полуљуди-полуроботи су као зомбији. Раде по команди шта им каже Мајс Гојковић, односно Александар Вучић, и то када зазвони звонце. Тако се дресирају пси и тако се доказује условни рефлекс као у експерименту са животињама. То показује да народни посланици из Вучићеве странке добровољно пристају да се СНС вође према њима иживљавају као према учесницима у експерименту. Значи да су људи из СНС као без мозга и без образа и достојанства. Они воле да их газе и малтретирају за мале паре посланичке плате. Они су СНС зомбији!
  Од сад их називам “зомби странком” 🙂

 • Pozdrav svima iz sve DJB snage.
  Primetio sam da je pre pritiska na zvonce maja imala upozorenje da ne treba da pritiska zvonce, a ona je klimnula flavom, kao da zna sta radi i da bas hoce. Da li se zbunila ili izvodi neku podmukliju predstavu? Ko ce ga znati?
  Jedan Zika pozdravlja sve iz sve snage.

 • Koliko god bio pristalica DJB-a, cesto se razuverim da ovde tesko moze sta normalno da prodje. Ako ovo ne smeta bar 50% populacije koja zivi u Sr, ne znam zasto bi se onda neko borio da im bude bolje, sami zasluzujemo to, na zalost i oni koji to ne biraju, to je side effect demokratije. Na zalost, nekada da bi sistem napredovao ne postoji nista do evolucije… ili kako bi ameri to rekli “Society advances one funeral at a time”…

  • To i ja mislim. Ako DJB bude imao loš rezultat, najbolje da i ne postoje, nije ovaj narod zaslužio takvu politiku koja bi promenila stanje. Ja imam tu sreću da ne zavisim od domaćih plata, ali teško je gledati u šta se sve ovo pretvorilo.

 • Konačno jedan očigledan rezultat reformi!!!
  Homosaspijens “reformisan” u Ovis aries aries (Domaća ovca)!!!

  Još jedna sramota za skupštinu Republike Srbije.

  Stvarno ponižavajuće, pre svega za poslanike SNS-a, mada nisam siguran da većina njih uviđa kolika je uvreda za svako svesno, misaono biće da bude svedeno na tako banalnu marionetu.
  Ovaj događaj je jedan u nizu događaja koji potvrđuju moralnu podobnost M.G. za funkciju koju obavlja, spremnost da slaže na očigled svih, bez blama. Mada joj ovo nije prvi put već ko zna koji, uvek uspe da nadmaši samu sebe… ne znam, možda sutra osvane sa nekim “modricama” i optuži DJB da joj je namerno podmetnuo predlog o koji se spotakla!?