VIDEO Скупштина

(ВИДЕО) Татјана Мацура: Министре Поповићу, кога сте слагали, Агенцију за борбу против корупције или грађане?

Питање за Агенцију за борбу против корупције:

У јуну сам анализирала и објавила донације грађана за председничку кампању Александра Вучића. Свих 6940 донатора, све је лепо сортирано и по општинама, уплатили су фиксне износе од 40.000 динара на рачун кампање садашњег председника државе.

Позвали смо и тада Агенцију за борбу против корупције да провери порекло новца који је више него очигледно упумпан илегалним каналима у кампању Александра Вучића. Подсећам да је исту анализу недавно урадио и “БИРН”.

Да ли је Агенција проверила наводе из моје и “БИРН”-ове анализе или и даље верује у причу да “седе два човека у кафани и дође трећи са кешом који им каже – хајде да уплатимо по 40.000 динара за нашег председника”?

Питање за Министарство за рад:

Медју горепоменутим донаторима се налазе и корисници социјали помоћи који месечно примају 8.000 динара. Да ли сте проверили одакле им 40.000 динара за помоћ једној кампањи и да ли има потребе да социјалну помоћ и даље примају кад имају да уплате 5 пута већи износ у односу на онај који примају?

Питање за министра без портфеља, Ненада Поповића:

Због чега сте у редовној процедури пријаве имовине јавних функционера Агенцији за борбу против корупције пријавили две офшор компаније, једну на Кипру и другу Британским Девичанским Острвима, а за које данас тврдите да их немате?

Дакле, да ли сте погрешно информисали Агенцију или сте погрешно информисали грађане Србије?

У пљачкашкој приватизацији Минела, пре него што га је послао у стечај, министар Поповић је фирму и сву њену имовину оптеретио огромним кредитима и новац извукао преко својих офшор фирми. О којим фирмама је реч и да ли је истина да се ради о десетинама милиона евра? Да ли зна да су стотине радника остале без посла? Да ли је новац који је пронађен на његовим фирмама, у ствари новац извучен из Минела?

Питање за Пореску управу Србије:

Према процени из медјународног пројекта у којем је учествовао и “Крик”, мрежа за истраживање криминала и корупције, оцењује се да послови и имовина у офшор зонама министра Ненада Поповића вреде најмање 75 милиона долара, а да је њихова тржишна вредност већа од 100 милиона.

Када ће Пореска управе Србије спровести унакрсну проверу имовине министра Ненада Поповића, због сумње да је пословањем преко офшор компанија министар извршио кривично дело прања новца, избегавање плаћања пореза и скривање власништва, а што је откривено у медјународном пројекту “Рајски папири”?

Питање за председницу Скупштине:

Касни буџет. Одговорна је председница Скупштине. Предлог буџета је морао стићи до посланика 01. новембра како би се усвојио најкасније до 15. децембра. Тако каже закон.

Дакле, буџет касни 2 недеље! Да ли сте притисли Владу да достави посланицима предлог буџета за 2018. или ћете нам као и прошле године оставити 24 сата за припрему најважније седнице у години?

31. пут питамо Вучића:

Када ће председник државе престати да крши Устав и поднети оставку на функцију председника Српске напредне странке, како не би био у сукобу интереса, а како би био председник свих грађана?
СНС је ушао у коалицију са Рамушом Харадинајем на Косову. Да ли је коалиција СНС-а са Харадинајем најава избацивања преамбуле из Устава?
Посланици ДЈБ су до сада 30 пута поставили питање председнику Србије Александру Вучићу. Ниједном није одговорио иако му је то законска обавеза. Због чега председник Републике крши своју законску обавезу и не одговара на питања посланика?

24. пут постаљамо питања за Мају Гојковић:

Председница Скупштине је обећала грађанима пред камерама да ће за месец дана заказати седницу Скупштине на којој ће се расправљати о њеној смени. То је било пре шест месеци. Када ће председница Скупштине на дневни ред ставити предлог о њеној смени?
Посланици ДЈБ су до сада 23 пута поставили питање председници Скупштине, Маји Гојковић. Ниједном није одговорила иако јој је то законска обавеза. Зашто председница Скупштине крши закон и Пословник и не одговара на питања посланика иако јој је то обавеза? Да ли зна да тиме шаље поруку грађанима да закон не важи за све?
Молимо све да нам одговоре доставе у писаној форми.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dobar dan. Gdjo. Macura pre vise meseci,tacnije na zasnjim parlamentarnim izborima pisao sam “zasto netreba glasati za Aleksandra Vucica” ,kako se finansira SNS i ne samo on vec i svi pre njih. Jedan je i ovaj,preko primaoca socijalne pomoci. Kako to funkcionise: Primalac socijalne pomoci moraju biti PORODICE u kojima moraju biti primaoci dva ili VISE clanova,stim koji isti budu zaposleni u nekom JK preuzecu ili agenciji za odrzavanje higijene stambenih zgrada. Platice zaradjuju,a socijalu predaju kuriru koji kupi tacno po spisku i nosi na odredjenu adresu. Ima ih na desetine hiljada po Srbiji. Popovic je samo jedan od starih SEKRETARA koji u ime novog drzavnog uredjenja i transformacije privrednog sistema pljackaju OSNIVACKE ULOGE propalih drzavnih preduzeca i njihovij deviznih racuna van Srbije uz pomoc raznih banaka uz pomoc KORPORATIVNIH PREDUZECA.

    DOSTA JE BILO ,neverujte im i kada vam darove nose.