VIDEO Београд Енергетика

“Београдски разговор” са Миодрагом Болтом, секретаром ДЈБ за Београд – Како греју хладни радијатори?

“Београдски разговор” са Миодрагом Болтом, секретаром ДЈБ за Београд. “Како греју хладни радијатори?”

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Postovani, sada mi je malo jasnija vasa situacija u vezi grejanja jer ste sada izneli detaljnije obrazlozenje nego u prethodnom tekstu na koji sam i reagovao. Tada sam i rekao da smo stanari u mojoj zgradi i ja u slicnoj situaciji da uvodimo grejanje jer nas je investitor ostavio bez istog ali za razliku od vas mi nismo imali ugovor ni sa jednom firmom ili komunalnim preduzecem! Zelim da vam pozelim srecu jer ste mi nekako izgledali sigurni da cte sada lako da uvedete grejanje kada ste sklopili dogovor sa Beogradskim elektranama!!! Ne bih zeleo da vas plasim (jer mozda i nisam u pravu) ali spremite se na jos iznenadjenja tokom cele procedure! U svakom slucaju voleo bih da znam kako se sve zavrsilo. Mi se isto nadamo da smo pred kraj cele procedure. Jedna stvar mi nije bas najjasnija kako ste prihvatili pricu da ce vas neka privatna firma grejati u Beogradu (ne napalacivati ili vrsiti raspodelu) kada takve firme ne postoje (ili barem nikada nisam cuo za njih)!? Postoje Beogradske elektrane ili sopstveno grejanje ili etazno i ono moze biti na gas, struju, loz ulje ili cvrsto gorivo a retko neko alternativno gorivo kao toplotna pumpa ili solarno.

    Da rezimiram: po sadasnjem zakonu grejanje (da li postoji ili ne) nije uslov za dobijanje gradjevinske dozvole i uknjizenje stana – sto predstavlja problem i trebalo bi ga uvrstiti u neophodnu potvrdu za uknjizbu (bez obzira na koji nacin da je reseno: centralno, etazno, daljinski, …).

    Osnovni problem celokupne nelegalne gradnje i prodaje neizgradjenih i nedovrsenih stanova, prodaja istog stana po vise puta i ostale malverzacije se veoma lako daju resiti – ubacivanjem samo jedne recenice u zakon a to je: Da se moze trgovati (prodavati i kupovati) samo sa uknjizenim stanovima!!!