Источна Србија Саопштењe Скупштина

11. седница Скупштине – Хамо, Пипа и остала екипа и готова емисија

Данас се одржава 11. седница Скупштине града Смедерева.

Материјали су одборницима достављени у понедељак увече, а Скупштина заказана у петак.

Значи за мање од 7 дана колико је нормално предвиђено, па је ово (како Пословник каже) једна изузетна и хитна седница.

Још боље је што је власт мислила и на оне који се заносе подношењем тамо неких амандмана. Пошто је последњи рок за доставу, када је скупштина сазвана за мање од 7 дана, 3 дана пре почетка седнице. Значи материјали у понедељак увече, а амандмани до сутра у 10ч. Ово би било могуће једино да смо имали већ спремне амандмане, реално колико и путовање у будућност.

Овде можете видети материјал за ову седницу.

За тачку 1 додали смо на исти линк и бонитетне извештаје предузећа која су иницирала захтев за одобрењем за обављање лучке делатности, односно проглашењем лучког подручја, а због чега се неће израђивати стратешка процена утицаја ових измена и допуна на животну средину. Јер већ је све ово обухваћено Извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину

Та предузећа су “Feranex” д.о.о. Смедерево и “Petrol LPG” д.о.о. Београд

Тако да остаје само да се надамо да сви изграђени пословни, производни и други објекти неће имати никакав негативан утицај на животну средину. А како то прописује тачка 3.1.9 плана детаљне регулације Луке Смедерево.

Исто као што је изграђено велико складиште течног нафтног гаса на улазу у Смедерево, са транспортом истих запаљивих материја до самог центра града, потпуно безбедно испланирано.

Поменућемо и тачку 3, и сада јубиларне треће по реду измене пословања за ЈКП Зеленило и Гробља за 2017, у овој години.

Ваљда ништа на овом свету није сигурно, па тако ни план пословања за текућу годину (која је при крају).

У том документу издвајамо план набавке половних возила, и то не мале суме нити броја:

Да ли су узети у обзир сви ризици приликом куповине половне опреме, где један квар може бити скупљи од укупне цене возила? Које стручно лице је урадило анализу и селекцију која ће се половна возила узети? Који су услови гаранције?

Не знамо ни када ће та возила бити набављена, с обзиром да је крај године а тих набавки тренутно нема излистаних на званичном порталу. Ту само можемо наћи информације о обустављеној набавци кипера, а где су сва ова друга возила?

Да ли нас на следећој седници чека још једна измена плана пословања за 2017? Да буде заједно са планом за 2018 (који би требали да очекујемо на следећој седници), чисто да не буде досадно?

Сачекајте одложен пренос скупштине данас, наши одборници ће поставити и друга питања која се тичу наших обвезничких пара. Ако нам уопште дозволе, судећи по брзини којом желе да се усвоје ове тачке.

ГО Доста је било Смедерево

ДЈБ Смедерево

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар