Државна управа Шумадија

О транспарентности

Куповином било ког производа или услуге, плаћамо неки порез. На имовину плаћамо порез. На плату коју примамо плаћамо порез. Сав тај новац иде у неки буџет. То је НАШ НОВАЦ. Када гласамо ми поверавамо НАШ новац политичарима да тим, НАШИМ, новцем управљају у НАШЕМ, најбољем, интересу.

Ми смо њихови послодавци, а савесни послодавци контролишу трошење свог новца. Они који не контролишу трошење свог новца, пре или касније пропадају. Зато ниједан посао политичара не може бити тајна за послодавца. Ми, НАРОД, имамо право да знамо како се троши наш новац. То право се темељи у виду права на слободан приступ информацијама од јавног значаја. Зато не сме да буде за послодавца (НАРОД) тајних уговора! За свако трошење НАРОДНИХ пара морају се положити рачуни. Коме, због чега и када је исплаћено колико НАРОДНИХ пара.

Ко ради поштено, нема разлога да крије детаље свог посла од послодавца. Успех се не крије. Штавише – не сме то да ради. Политичари који не пристају да свом послодавцу – НАРОДУ полажу рачуне треба да добију отказ. Најкасније на изборима.

Покрет Доста је било никада неће учествовати у власти која склапа тајне уговоре. Ту линију нико из Покрета не сме да пређе. НИКО!

ДЈБ.Крушевац

Градски одбор Крушевац

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар