Državna uprava Šumadija

O transparentnosti

Kupovinom bilo kog proizvoda ili usluge, plaćamo neki porez. Na imovinu plaćamo porez. Na platu koju primamo plaćamo porez. Sav taj novac ide u neki budžet. To je NAŠ NOVAC. Kada glasamo mi poveravamo NAŠ novac političarima da tim, NAŠIM, novcem upravljaju u NAŠEM, najboljem, interesu.

Mi smo njihovi poslodavci, a savesni poslodavci kontrolišu trošenje svog novca. Oni koji ne kontrolišu trošenje svog novca, pre ili kasnije propadaju. Zato nijedan posao političara ne može biti tajna za poslodavca. Mi, NAROD, imamo pravo da znamo kako se troši naš novac. To pravo se temelji u vidu prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja. Zato ne sme da bude za poslodavca (NAROD) tajnih ugovora! Za svako trošenje NARODNIH para moraju se položiti računi. Kome, zbog čega i kada je isplaćeno koliko NARODNIH para.

Ko radi pošteno, nema razloga da krije detalje svog posla od poslodavca. Uspeh se ne krije. Štaviše – ne sme to da radi. Političari koji ne pristaju da svom poslodavcu – NARODU polažu račune treba da dobiju otkaz. Najkasnije na izborima.

Pokret Dosta je bilo nikada neće učestvovati u vlasti koja sklapa tajne ugovore. Tu liniju niko iz Pokreta ne sme da pređe. NIKO!

DJB.Kruševac

Gradski odbor Kruševac

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar