Ауторски текст Безбедност Јужна Србија Скупштина

Нишки инферно

Некада су спаљивали јеретике, пар стотина година касније, вештице. Новијег датума су спаљивачки злочини религиозних екстремиста и таман када смо мислили да та нехумана пракса никада неће захватити наше просторе, са спаљивањем се кренуло у нашем граду. И док се у историјским примерима пламеном ишло на противнике, у Нишу „ударио свој на свога“. Неки ће помислити, зашто би то нас интересовало, зашто би се секирали шта се дешава у туђем дворишту. Међутим ми смо свесни да се њихово двориште наслања на неко наше, да неко некад пролази поред њега, да неко паркира возило поред њиховог.

Ма колико се трудио да нађем поетику у овој теми, просто је немогуће. Немогуће, јер нечија бахатост и грамзивост, нечија алавост и сујета, нечија апсолутна саможивост доводи у опасност остале грађане Ниша.
Преостаје само да апелујем на владајућу коалицију да барем једном, од како су преузели власт у Нишу, мисле и на Нишлије, а не само на себе. Знам да им је тешко, знам да им је среброљубље јаче од алтруизма, али нека барем пробају. Нека помисле да, док се спаљују између себе, може да страда и неко невин, неко ко није у њиховој борби, неко ко се нашао на погрешном месту у погрешно време.

Стога господо, покажите трунку достојанства, политичке зрелости и пре свега осећања одговорности и погледајте се у очи и решите ваше политичке недоумице онако како то раде одговорни људи и не-криминалци. Имате страначке инстанце, покрените поступак разрешења, дисциплински поступак, поступак за избацивање из странке. Немојте се међусобно спаљивати и дизати у ваздух.

На крају апелујем на полицију и тужилаштво да раде свој посао онако како доликује. Пронађите починитеље, пронађите наручиоце, склоните их са улица Ниша јер не заслужују да ходају овим лепим градом. Немојте подлећи притиску, одрадите свој посао онако како сте се заклели да ћете га чинити.

Дана 20.11.2017 одборничка група ДЈБ у Скупштини града Ниша поднела је иницијативу за одржавање хитног састанка свих безбедносних структура града, Градоначелника, Начелника ПУ Ниш и шефова одборничких група, како би дискутовали о новонасталој безбедносној ситуацији у граду и заједно нашли решење како улице поново учинити безбедним).

FOTO: Facebook screenshot
FOTO: Facebook screenshot

Дејан Соврлић
Координатор Градског одбора ДЈБ Ниш

Ознаке
ДЈБ Ниш

ДЈБ Ниш

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар