Autorski tekst Bezbednost Južna Srbija Skupština

Niški inferno

Nekada su spaljivali jeretike, par stotina godina kasnije, veštice. Novijeg datuma su spaljivački zločini religioznih ekstremista i taman kada smo mislili da ta nehumana praksa nikada neće zahvatiti naše prostore, sa spaljivanjem se krenulo u našem gradu. I dok se u istorijskim primerima plamenom išlo na protivnike, u Nišu „udario svoj na svoga“. Neki će pomisliti, zašto bi to nas interesovalo, zašto bi se sekirali šta se dešava u tuđem dvorištu. Međutim mi smo svesni da se njihovo dvorište naslanja na neko naše, da neko nekad prolazi pored njega, da neko parkira vozilo pored njihovog.

Ma koliko se trudio da nađem poetiku u ovoj temi, prosto je nemoguće. Nemoguće, jer nečija bahatost i gramzivost, nečija alavost i sujeta, nečija apsolutna samoživost dovodi u opasnost ostale građane Niša.
Preostaje samo da apelujem na vladajuću koaliciju da barem jednom, od kako su preuzeli vlast u Nišu, misle i na Nišlije, a ne samo na sebe. Znam da im je teško, znam da im je srebroljublje jače od altruizma, ali neka barem probaju. Neka pomisle da, dok se spaljuju između sebe, može da strada i neko nevin, neko ko nije u njihovoj borbi, neko ko se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Stoga gospodo, pokažite trunku dostojanstva, političke zrelosti i pre svega osećanja odgovornosti i pogledajte se u oči i rešite vaše političke nedoumice onako kako to rade odgovorni ljudi i ne-kriminalci. Imate stranačke instance, pokrenite postupak razrešenja, disciplinski postupak, postupak za izbacivanje iz stranke. Nemojte se međusobno spaljivati i dizati u vazduh.

Na kraju apelujem na policiju i tužilaštvo da rade svoj posao onako kako dolikuje. Pronađite počinitelje, pronađite naručioce, sklonite ih sa ulica Niša jer ne zaslužuju da hodaju ovim lepim gradom. Nemojte podleći pritisku, odradite svoj posao onako kako ste se zakleli da ćete ga činiti.

Dana 20.11.2017 odbornička grupa DJB u Skupštini grada Niša podnela je inicijativu za održavanje hitnog sastanka svih bezbednosnih struktura grada, Gradonačelnika, Načelnika PU Niš i šefova odborničkih grupa, kako bi diskutovali o novonastaloj bezbednosnoj situaciji u gradu i zajedno našli rešenje kako ulice ponovo učiniti bezbednim).

FOTO: Facebook screenshot
FOTO: Facebook screenshot

Dejan Sovrlić
Koordinator Gradskog odbora DJB Niš

Oznake

DJB Niš

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar