Животни услови
Јужна Србија Људска права Мањинске заједнице Саопштењe Социјална заштита

Цртица из живота

Сузана Зекировић ромске националности живи у Медвеђи од 1984 године. Самохрана је мајка шесторо деце од којих најмлађе дете има здравствених проблема од рођења. Породица живи од социјалне помоћи која је недовољна за живот и лечење болесног детета. Објекат у коме живи ова шесточлана породица је задружна зграда за складиштење коже која је у фази распада. Нема воде, струје ни канализације. Као помоћ овој породици додељен је контејнер који такође нема воде, струју,без прикључка за канализацију и услова за грејање.

Животни услови

Ово је неприхватљиво за Доста је било.

Наш политички програм подразумева увођење универзалне социјалне заштите за сва домаћинства без примања. Свако домаћинство без примања би добило социјалну помоћ од 15.000 динара месечно, плус 5.000 динара по додатном члану домаћинства, тако да би трочлана домаћинства примала 25.000 динара месечно, а четворочлана 30.000 динара. Цео систем социјалне заштите који имамо данас би заменио нови универзалан систем.

Наши циљ су једнака права,услови и могућности за све грађане Србије.

Доста је било оформиће владу која ће водити одговорну социјалну политику. Без гладних. Без обесправљених. Без елементарно неписмених и необразованих. Са универзалном здравственом заштитом. Са приликом за напредовање на друштвеној лествици. Без обзира на етничко порекло. Нико није одговоран за околности у којима се родио – без обзира на то да ли се родио у богатој или сиромашној породици. Деца нису крива за економску снагу родитеља и заслужују једнаку прилику.

Ознаке

ДЈБ Лесковац

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар