Životni uslovi
Južna Srbija Ljudska prava Manjinske zajednice Saopštenje Socijalna zaštita

Crtica iz života

Suzana Zekirović romske nacionalnosti živi u Medveđi od 1984 godine. Samohrana je majka šestoro dece od kojih najmlađe dete ima zdravstvenih problema od rođenja. Porodica živi od socijalne pomoći koja je nedovoljna za život i lečenje bolesnog deteta. Objekat u kome živi ova šestočlana porodica je zadružna zgrada za skladištenje kože koja je u fazi raspada. Nema vode, struje ni kanalizacije. Kao pomoć ovoj porodici dodeljen je kontejner koji takođe nema vode, struju,bez priključka za kanalizaciju i uslova za grejanje.

Životni uslovi

Ovo je neprihvatljivo za Dosta je bilo.

Naš politički program podrazumeva uvođenje univerzalne socijalne zaštite za sva domaćinstva bez primanja. Svako domaćinstvo bez primanja bi dobilo socijalnu pomoć od 15.000 dinara mesečno, plus 5.000 dinara po dodatnom članu domaćinstva, tako da bi tročlana domaćinstva primala 25.000 dinara mesečno, a četvoročlana 30.000 dinara. Ceo sistem socijalne zaštite koji imamo danas bi zamenio novi univerzalan sistem.

Naši cilj su jednaka prava,uslovi i mogućnosti za sve građane Srbije.

Dosta je bilo oformiće vladu koja će voditi odgovornu socijalnu politiku. Bez gladnih. Bez obespravljenih. Bez elementarno nepismenih i neobrazovanih. Sa univerzalnom zdravstvenom zaštitom. Sa prilikom za napredovanje na društvenoj lestvici. Bez obzira na etničko poreklo. Niko nije odgovoran za okolnosti u kojima se rodio – bez obzira na to da li se rodio u bogatoj ili siromašnoj porodici. Deca nisu kriva za ekonomsku snagu roditelja i zaslužuju jednaku priliku.

Oznake

DJB Leskovac

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar